Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Ką vaikai visada prisimins

Ką vaikai visada prisimins

Žmogaus gyvenimas sudarytas iš milijonų vaikystės prisiminimų gautų iš šeimos, draugų ir įvairiausių žmonių, kartais net nepažįstamų. Nevisi prisiminimai kelia šypseną, bet vis dėl to jų tarpe yra nuostabiai laimingų akimirkų, kurių niekada nepamiršime. Ir jeigu mes norime, kad ir mūsų vaikai ateityje turėtų tokius prisiminimus, tai mums reikia daryti ne tiek jau ir daug:

  1. Skaityti jiems.

Taip, tai jau savaime gražu, bet pačiame skaityme vaikams yra ir savotiška magija. Knygos sukuria pasaulį, kurio dalimi tampa kiekvienas skaitytojas ir dėl to nesvarbu, kiek vaikui metų, reikia jam skaityti, skaityti kartu su juo, tiesiog skaityti...

  1. Klausytis jų.

Šiuolaikiniame pasaulyje taip lengva pasakyti: „Palauk sekundėlę, aš neturiu laiko!“, o realybė tokia, kad niekas nepasikeis nei po sekundės, nei po minutės, o vaikas taip ir liks be trokštamo dėmesio. O kai mes lyg ir pasiruošę išklausyti, tai vaikas arba nebenori pasakoti, arba jau pamiršo ką ketino sakyti. Vaikai tiesiog nori su tėvais pasidalinti savo kažkokiom akimirkom. Suaugusiems tai atrodo nesvarbu ir nereikalinga, bet mažyliui tai labai svarbu. Dėl to, prieš pasakant vaikui palauk sekundėlę, reikia pagalvoti apie tai, kad telefonas, kompiuteris, socialiniai tinklai ir televizorius neįsižeis, negaus emocinės traumos ir nieko nepamirš.

  1. Apkabinti juos.

Nesvarbu maži mes ar dideli, visiems reikia apkabinimų. Kiekvienas vaikas individualus: kažkas nori būti užmeilikuotas, kažkam vieno apkabinimo bus daugiau nei pakankamai. Reikia tiesiog atkreipti dėmesį į vaikų poreikius ir neatsisakyti juos apkabinti. Tik nereikia klausti apkabinti juos ar ne! Pasakykite: „Aš noriu tave apkabinti!“ ir apkabinkite. Apkabinimai tai ne tik meilės simbolis, bet ir pasitikėjimo, apsaugos ir laimės.

  1. Sukurti šeimos tradicijas.

Pavyzdžiui, padarykite kartą per savaitę kino naktį ar vakarą, kai visa šeima kartu žiūri filmus. Ir patikėkite, tai nebus tiesiog filmų peržiūrėjimas, kai kalba eina apie tradiciją!

  1. Kartu valgyti.

Valgio gaminimas užima daug laiko, o visą kitą laiką užmia darbas. Dėl įvairių grafikų ir skirtingų šeimos narių norų atsidurti prie bendro stalo pasidaro sunku. To pasėkmėje, vaikai užkandžiauja sausais pusryčiais, dešrainiais, ledais ir t.t. Bet tai ne baisiausia. Svarbu tai, kad nevalgymas kartu pačiu negatyviausiu būdu atsispindi šeimos santykiuose ir tarpusavio pasitikėjime. Dėl to, reikia pasirinkti bent vieną valgymą (pusryčius, pietus ar vakarienę) ir visada leisti jį kartu.

  1. Sakyti jiems, kad jie patys mylimiausi visame pasaulyje.

Vaikams taip svarbu žinoti ir prisiminti, kad savo tėvams jie yra išrinktieji.

  1. Švęsti.

Vėlgi, visi vaikai skirtingi ir pasiekimai pas visus skirtingi. Kažkas būdamas 5-erių skaito geriau, nei kitas būdamas 10-ies. Kažkam sekasi sporte, o kažkas alergiškas kamuoliui. Kažkas geriausias mokinys klasėje, o kažkas mokosi su korepetitoriumi. Bet kiekvienas vaikas turi kažką, kas jam gerai sekasi. Ir kuo tai bebūtų, tėvai turi palaikyti ir švęsti visus pasiekimus.

  1. Kartu žaisti.

Visi vaikai mėgsta žaisti, o suaugusiems įprastai šios linksmybės atrodo neįdomios. Bet reikia surasti tai, kas teiks malonumą visiems šeimoms nariams: stalo žaidimai, iškylos, žvejyba, poilsis gamtoje, važinėjimas dviračiais, skaitymas, filmų žiūrėjimas... Bet koks užsiėmimas, kuris suteiks linksmą laiko praleidimą ir suvienys visus taps atsiminimu, kurio vaikas niekada nepamirš.

  1. Prisiminti savo pažadus.

Mes daug ką pažadame ir taip dažnai pamirštame ištesėti savo pažadus... O vaikų gyvenimas susidaro iš momentų ir tokios situacijos (kai tėvai neištesi duotų pažadų) tampa vaikams labai skausmingos... Ir dėl to, visus tuos įvykius, kurie ypač svarbūs vaikui – susirinkimai, gimtadieniai, repeticijos, konkursai, varžybos, konferencijos ir t.t. tėvai niekada negali pamiršti! Ir vaikui bus ypač svarbus tas faktas, kad jo nepamiršo, kad jį prisiminė.

  1. Mylėti juos.

Meilė gimdo meilę. Bet neužtenka vaikui tiesiog pasakyti, kad jį mylite ir vėliau toliau jį ignoruoti, nekreipti dėmesio į jo norus ir pasakojimus, atmesti jo prašymus. Meilę reikia rodyti. Nes tik meilė gimdo meilę.

 

 Išversta iš: https://www.facebook.com/kidwood.ru/posts/1033447406766007:0

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰