Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Konkurse dalyvaujantys vaikai prisideda prie sveikatai palankios mitynos kūrimo

Konkurse dalyvaujantys vaikai prisideda prie sveikatai palankios mitynos kūrimo

Sveikos mitybos standartas ragina visas  ,,Sveikatai palankūs“ projekto ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigas aktyviai dalyvauti naujame organizuojamame konkurse!

Nuo gegužės 17  iki birželio 2 dienos organizuojamas naujas, sveiką mitybą ir kūrybiškumą vaikų tarpe skatinantis konkursas, kurio tikslas išrinkti patį puikiausią patiekalo receptą, kuris atitiks vaikų maitinimo aprašo reikalavimus ir bus įtrauktas į ruošiamus ugdymo įstaigų valgiaraščius.

Konkurso dalyviai turi pateikti sveikuoliškus, vasarą simbolizuojančius patiekalų receptus ir pagamintų patiekalų nuotraukas. Receptų ir patiekalų nuotraukų laukiama el. paštu: info@tikramityba.lt, gauti receptai kartu su nuotraukomis talpinami į Sveikos mitybos standarto facebook paskyrą: https://www.facebook.com/sveikosmitybosstandartas/;

Patiekalų vertinimo komisija – facebook draugai ir VšĮ ,,Tikra mityba“ komanda. Daugiausiai facebook ,,patinka“ ir palankiausių komisijos vertinimu sulaukęs receptas, laimės konkursą. Todėl raginkite savo draugus ir tėvelius aktyviai balsuoti ir dalintis patiekalų receptais bei iliustracijomis.

Konkurso laikotarpis (gegužės 17d. – birželio 2d.). Nugalėtojus paskelbsime birželio 5 dieną!

Pirmosios vietos nugalėtojai bus apdovanoti šauniu pagrindiniu prizu!

Apie projektą

Nuo 2015m. rugsėjo 1d. VšĮ ,,Tikra mityba“ įgyvendina socialinės atsakomybės projektą ,,Sveikatai palankūs“, kuriame dalyvauja Kauno miesto ir rajono, Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Projekto tikslas didinti visos ikimokyklinio ugdymo įstaigos bendruomenės: nuo vaikučių, personalo iki   tėvelių  sveikatai palankios mitybos ir sveikos gyvensenos raštingumą, skatinti sveikai maitintis, suteikti žinių bei šviesti sveikos gyvensenos klausimais. Juk labai svarbu, kad ne tik ugdymo įstaigoje vaikų mityba atitiktų sveikos mitybos principus, bet ir kiekvienuose namuose, kiekvienoje šeimoje pirmenybė būtų teikiama sveikatai naudingesnių produktų pasirinkimui, ant kasdieninio ar šventinio stalo garuotų sveikatai palankūs patiekalai ir pirmiausia tėvai būtų pavyzdžiu savo vaikams renkantis sveikatai palankius patiekalus. Labai svarbu, kad  vaikai nuo pat mažens būtų ugdomi, mokomi ir maistas bei tinkama valgymo kultūra taptų šeimos kasdienybe.

VšĮ ,,Tikra mityba“ vykdo šviečiamąją veiklą ne tik ugdymo įstaigų bendruomenėms bet ir visai visuomenei, skatindama rinktis sveikatai palankius maisto produktus, sveikai maitintis, vykdo maisto pramonės specialistų mokymus, skatindama juos gaminti kuo daugiau ir įvairesnio sveikatai palankaus maisto produktų ir svarbiausia siūlo nepamiršti, kad maistas turi būti mūsų visų vaistas!

Kontaktai:
VšĮ ,,Tikra mityba" projektų koordinatorė
Laura Blaževičiūtė
info@tikramityba.lt

http://sveikosmitybosstandartas.lt/kon/

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰