Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kultūros ministerijos garbės ženklas įteiktas pedagogei Daivai Kubiliūtei-Čičinskienei

Kultūros ministerijos garbės ženklas įteiktas pedagogei Daivai Kubiliūtei-Čičinskienei

Gegužės 20 d. kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson aukščiausią Kultūros ministerijos apdovanojimą garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ įteikė pedagogei, tautinės muzikos puoselėtojai, Vilniaus mokytojų namų liaudiškos muzikos ansamblio „Kankleliai“ vadovei Daivai Kubiliūtei-Čičinskienei. Apdovanojimas pedagogei skirtas už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už bendruomeniškumo stiprinimą, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką. Įteikdama apdovanojimą kultūros ministrė pažymėjo, kokia svarbi atsidavusio kūrėjo ir pedagogo veikla ugdant jaunąją kartą, puoselėjant pilietines ir bendražmogiškas vertybes. „Tokie žmonės kaip jūs sudaro kultūros pamatus. Esate mums atsvara ir įkvėpimas“, – kalbėjo Liana Ruokytė-Jonsson.

Daiva Kubiliūtė-Čičinskienė – kanklininkė atlikėja, pedagogė, lietuviškos muzikos puoselėtoja, liaudies meno kolektyvų organizatorė ir vadovė, etninės kultūros propaguotoja. Per 39 darbo Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblyje metus ji šimtus jaunų žmonių išmokė kankliuoti bei padėjo pamilti lietuvių liaudies muziką ir dainą. Prieš 48 metus jos sukurtas Vilniaus mokytojų namų liaudiškos muzikos ansamblis „Kankleliai“ rengia originalias liaudies dainų ir muzikos programas, puoselėja tradicinį liaudišką giedojimą.

D. Kubiliūtės-Čičinskienės parengtos programos ir koncertinė veikla aktyviai įsilieja į Lietuvos kultūrinio gyvenimo bendras programas. Jos kuruojamos programos puoselėja kultūrinę edukaciją regionuose, supažindina su liaudies dainų poetine menine išraiška, tautos išmintimi, tarnauja pilietinės savimonės ugdymui. Jos vadovaujamo ansamblio „Kankleliai“ dalyvavimas festivaliuose, minėjimuose puoselėja tautos kultūrinį palikimą, ugdo savosios praeities suvokimą, skatina domėjimąsi tautinio paveldo išsaugojimu.

Lietuviškos muzikos puoselėtojos D. Kubiliūtės-Čičinskienės kūryba bei veikla įvertintos pirmomis vietomis respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose, jos vadovaujamas Vilniaus mokytojų namų liaudiškos muzikos ansamblis „Kankleliai“ 2008 metais pelnė „Aukso paukštės“ apdovanojimą. Daiva Kubiliūtė-Čičinskienė 2012 metais apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu, 2015 m. jai skirtas Lietuvos Respublikos Seimo apdovanojimas už Lietuvos valstybės tradicijų stiprinimą, veiklą visuomenės gerovei.

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers




Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰