Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kviečiame nemokamai dalyvauti projekto "Judesio mokykla" seminaruose (Vilnius)

Kviečiame nemokamai dalyvauti projekto "Judesio mokykla" seminaruose (Vilnius)

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras organizuoja projektą „Judesio mokykla“, skirtą visiems, norintiems sužinoti, kaip pasitelkiant taisyklingą judesį pagerinti savo savijautą, užkirsti kelią įvairioms ligoms, būti sveikiems ir aktyviems.

Dėmesio! Vienu metu (skirtingose salėse) vyks 2 seminarai, todėl vienam dalyviui registruotis galima ne daugiau kaip į 1 seminarą per dieną!

 Gegužės 22 d., 17:00val.

Seminaras ,,Taisyklingas kvėpavimas – raktas į daugybę mus kamuojančių ligų“

Kineziterapeutė Greta Baronaitė
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val

Registracija:  https://goo.gl/forms/vAtOeZfyfmZKLQb22

Žmogus kvėpuoja 24 valandas per parą, visą savo gyvenimą. Dauguma galvoja, kad mokytis taisyklingai kvėpuoti nėra būtina, kadangi kvėpavimas – įgimta organizmo funkcija. Paskaitos metu aptarsime, iš kur atsiranda netaisyklingas kvėpavimas, bei kokią įtaką jis gali turėti mūsų vidaus organų veiklai, laikysenai ar imunitetui. Pakalbėsime, kaip kvėpavimas gali būti susijęs su nugaros, kaklo ir pečių skausmais.

Praktinio užsiėmimo metu nagrinėsime netaisyklingo kvėpavimo atsiradimo priežastis, mokysimės teisingai atlikti kvėpavimo pratimus, išmoksime streso valdymo ir atsipalaidavimo technikų.

Dėmesio! Praktinei daliai būtina judesių nevaržanti apranga.

Gegužės 22d., 18:30val.

Seminaras ,,Sveikos pėdos – sveikas žmogus“

Kineziterapeutas Darius Dzimidas
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Registracija:
https://goo.gl/forms/ehGVzMYnUW7y1bGx1

Kasdien daug judame, o pėdos dažniausiai yra vienintelis mūsų kontaktas su žeme. Vien pažiūrėjus į batų padus galima daug pasakyti apie žmogaus eiseną, laikyseną ir diagnozuoti tam tikrus judėjimo sutrikimus. Nusileidęs pėdos skliautas, į vidų krypstanti pėda, skaudantis kulnas – problemos į kurias numojus ranka, ateityje susidursime su rimtomis kelių, klubų sąnarių ir nugaros problemomis. Teorinės dalies metu pakalbėsime apie avalynės svarbą ir jos pasirinkimą, pėdos ryšį su kitais sąnariais ir nugaros skausmais.

Praktinio užsiėmimo metu mokysimės įsivertinti savo pėdos būklę, nustatyti sutrikimų priežastis ir kaip specialių pratimų (raumenų stiprinimo, atpalaidavimo, tempimo, čiurnos sąnario mobilumo) pagalba jas pašalinti.

Dėmesio! Praktinei daliai būtina judesių nevaržanti apranga.

Gegužės 29 d., 17:00val.

Seminaras ,,Kaklo ir galvos skausmai – priežastys ir galimi sprendimo būdai“

Kineziterapeutas Darius Dzimidas
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Registracija:
https://goo.gl/forms/2WkdsSvvT7d8KHmO2

Kaklo ir galvos skausmai – viena didžiausių šių laikų sveikatos problemų, su kuria susiduria įvairaus amžiaus ir profesijų žmonės. Ydinga laikysena (į priekį pasvirusi galva) sukelia struktūrų perkrovas, kurios pasireiškia ribotais kaklo judesiais, galvos skausmais, tirpstančiomis galūnėmis ir daugybe kitų nemalonių simptomų. Teorinės seminaro dalies metu apžvelgsime dažniausiai pasitaikančias kaklo ir pečių juostos skausmo priežastis ir jų sprendimo galimybes. Aptarsime, kaip pažinti galvos skausmus kylančius iš kaklinės stuburo dalies problemų ir kaip su jais kovoti.

Praktinio užsiėmimo metu pademonstruosime pratimus (kvėpavimo, tempimo, stabilizavimo), kurių pagalba galėsite pagerinti gyvenimo kokybę ir sumažinti skausmus kaklinėje stuburo dalyje bei jiems užkirsti kelią.

Dėmesio! Praktikai būtina judesių nevaržanti apranga.

Gegužės 29 d., 18:30val.

Seminaras ,,Viskas, ką turite žinoti apie nugaros skausmą“

Kineziterapeutė Greta Baronaitė
(teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Registracija: https://goo.gl/forms/hikGo07XgpRPxLLC2

Nugaros skausmas – dažnai pasitaikanti ir labai aktuali šiuolaikinio žmogaus problema. Dėl juntamo skausmo dažnai esame linkę kaltinti silpnus nugaros ir pilvo raumenis arba stuburo išvaržą. Tačiau ne visada tikroji problema yra ten, kur yra juntamas skausmas. Paskaitos metu aptarsime galimas skausmo atsiradimo priežastis ir kaip elgtis atsiradus skausmui. Kalbėsime, kodėl netaisyklingas vaikščiojimas, kvėpavimas, neteisingai pasirinkta fizinė veikla ar avalynė gali tapti nugaros skausmo priežastimi ir ar visada vienintelė išeitis – operacija.

Praktinio užsiėmimo metu pademonstruosime pratimus (kvėpavimo, tempimo, stabilizavimo), kurių pagalba galėsite pagerinti gyvenimo kokybę ir sumažinti nemalonius pojūčius juosmeninėje stuburo dalyje.

Dėmesio! Praktinei daliai būtina judesių nevaržanti apranga.

Birželio 5 d., 17:00val.

Seminaras ,,Netaisyklinga laikysena: priežastys ir korekcija“

Kineziterapeutas Darius Dzimidas
(Teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Registracija: https://goo.gl/forms/kKD75H1LlPAngKiW2

Netaisyklinga laikysena ne tik atrodo neestetiškai, tačiau gali būti ir daugelio rimtų sveikatos sutrikimų priežastimi. Pakumpę pečiai, atsikišęs pilvas, įdubusi krūtinės ląsta gali sukelti sąnarių ir nugaros skausmus, kvėpavimo sutrikimus, vidaus organų nepakankumą. Seminaro metu mokysimės įsivertinti savo laikyseną, aptarsime, kokios iš tiesų yra netaisyklingos laikysenos atsiradimo priežastys vaikams ir suaugusiems ir kaip mes galime patys sau padėti pastebėjus laikysenos sutrikimus.

Praktinio užsiėmimo metu mokysimės atrasti galimas pasikeitusios laikysenos priežastis ir išbandysime fizinius pratimus, padedančius koreguoti laikyseną.

Dėmesio! Praktikai būtina judesių nevaržanti apranga.

Birželio 5 d., 18:30val.

Seminaras ,,Raumenų atpalaidavimas ir masažas. Paprastos technikos namuose“

Kineziterapeutė Greta Baronaitė
(Teorija + praktinė dalis) trukmė 2,5 val.

Registracija: https://goo.gl/forms/HteaX6OE80gNiXXJ2

Dirbant sėdimą darbą ar mažai judant dažnas pradeda jausti įvairius skausmus nugaroje, pečių juostos srityje, kakle, keičiasi mūsų laikysena. Viena iš šių pakitimų priežasčių – elastingumą praradę raumenys. Paskaitos metu sužinosite apie pagrindines masažo technikas ir kada jos gali būti naudingos, taip pat, kaip panaudojant vos keletą priemonių (volelį ir masažo kamuoliuką) galite patys išmasažuoti skausmingus kūno taškus.

Praktinio užsiėmimo metu mokysimės atlikti savimasažą blauzdų, šlaunų, nugaros, pečių juostos, krūtinės, kaklo raumenims su volais bei masažiniais kamuoliukais.

Dėmesio! Praktinei daliai būtina judesių nevaržanti apranga.

Seminarus veda:

Greta Baronaitė kvalifikuota Lietuvos Sporto Universiteto kineziterapeutė. Šiuo metu dirba Birštono ,,Tulpės” sanatorijoje ir ,,Fizinės kultūros centre“. Sertifikuota ,,Mulligan“ manualinės terapijos specialiatė. Kineziterapeutė dirba su pacientais po virškinamojo trakto bei ginekologonių operacijų ir turinčiais judamojo – atramos aparato problemų. Mokslus tęsia Klinikinės Kineziologijos Mokykloje, taip pat žinias gilina įvairiuose mokymuose, seminaruose bei mokslinėse konferencijose.

Darius Dzimidas – kvalifikuotas Lietuvos Sporto Universiteto kineziterapeutas. Šiuo metu dirba “VS- Fitness” sveikatingumo ir sporto centre. Specializuojasi judamojo – atramos aparato problemų, bei neurologinių sutrikimų gydyme. Žinias gilina įvairiuose mokymuose, seminaruose bei mokslinėse konferencijose.

Seminarai vyks:

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure: Polocko g. 12 – 2, Vilnius (Užupis).

Registracija privaloma, dalyvavimas nemokamas.

Kilus klausimų ar pageidaujant daugiau informacijos susisiekite el. paštu: milda.navaslauskaite@vvsb.lt

http://www.vvsb.lt/kvieciame-dalyvauti-projekto-judesio-mokykla-seminaruose/

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰