Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Kviečiame paauglių tėvus ir specialistus į konferenciją „Jau ne vaikas, bet dar nesuaugęs: paauglystės psichologiniai iššūkiai“

Kviečiame paauglių tėvus ir specialistus į konferenciją „Jau ne vaikas, bet dar nesuaugęs: paauglystės psichologiniai iššūkiai“

Vilniaus universiteto Psichologinio konsultavimo ir mokymų centras kartu su Lietuvos psichologų sąjunga kviečia į konferenciją „Jau ne vaikas, bet dar nesuaugęs: paauglystės psichologiniai iššūkiai“.

Konferencijos data ir laikas: 2017 m. balandžio 26 d. (trečiadienis). Dalyvių registracija nuo 9.00 val., konferencijos pradžia – 9.30 val.

Konferencijos vieta: VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras, Saulėtekio al. 5, Vilniuje. 

Konferencijos dalyvio mokestis: 25 Eur, Lietuvos psichologų sąjungos nariams ir VU darbuotojams – 20 Eur, studentams – 10 Eur.

Kviečiame registruotis ir sumokėti dalyvio mokestį iki balandžio 20 d. paspaudus nuorodą https://goo.gl/forms/5T06W8cnM0O2Bf4Y2.

Daugiau informacijos telefonu +370 5 268 7254, el. paštu pkmc@fsf.vu.lt, Universiteto g. 9/1 116 kabinete.

Maloniai kviečiame dalyvauti ne tik su paaugliais dirbančius specialistus, bet paauglių tėvus.

Prašome pasidalinti šiuo kvietimu su tais, kuriems rūpi paaugliai ir jų psichikos sveikata.

KONFERENCIJOS „JAU NE VAIKAS, BET DAR NESUAUGĘS: PAAUGLYSTĖS PSICHOLOGINIAI IŠŠŪKIAI“ PROGRAMA:
http://www.fsf.vu.lt/dokumentai/PTMC/Kvietimas_ir_programa.pdf

9.30 – 10.00 Konferencijos atidarymas Prof. dr. Roma Jusienė (psichologė psichoterapeutė, VU PKMC, LPS Vaiko psichologinės gerovės komitetas)
10.00 – 10.45 “Positive peer culture in adolescence” (Paauglių santykių su bendraamžiais kultūra) Prof. dr. Christoph Steinebach (psichologas psichoterapeutas, Ciuricho taikomųjų mokslų universiteto Psichologijos instituto direktorius, Šveicarija)
10.45 – 11.30 “Adolescence drawn between myth and reality” (Paauglystė piešiniuose: tarp mitų ir realybės) Dr. Nunzia Tarantini (psichologė psichoterapeutė, Baris, Italija)
11.30 – 12.00 Pertrauka
12.00 – 14.00 Pranešimai sekcijose I sekcija:
Krizės ir sutrikimai „Merginos ir autizmas“ Dr. Virginija Ribakovienė (vaikų ir paauglių psichiatrė, Danija)
„Itin sunkūs patyrimai paauglystėje: kompleksinė pagalba Vaikų ligoninės, VšĮ VULSK filialo, Vaiko raidos centro Vaikų ir paauglių krizių intervencijos skyriuje“ Ingrida Bobinienė (VUVL Vaiko raidos centro medicinos psichologė)
„Akistata su cukriniu diabetu paauglystėje: kaip įveikti paauglystės uždavinius ankštuose ligos rėmuose“ Jolanta Žilinskienė (LSMU doktorantė, psichologė)
„Paauglių pykčio kontrolės programų taikymo galimybės mokyklose ir šių programų efektyvumo tyrimo preliminarūs rezultatai“ Dovilė Valiūnė (VDU doktorantė), prof. dr. Aidas Perminas (VDU Psichologjjos katedra)
II sekcija:
Santykiai „Paauglio ir suaugusiojo santykio svarba: įžvalgos, remiantis kognityvinės-elgesio korekcinės programos EQUIP priežiūros patirtimi“ Dr. Vaida Kalpokienė (psichologė psichoterapeutė, VšĮ Vilniaus šeimos psichologijos centras), Virginija Klimukienė (VU doktorantė, psichologė)
„Lietuvos paauglių psichologinė savijauta ir santykiai su tėvais: HBSC tyrimas“ Ingrida Pilkionienė ir dr. Kastytis Šmigelskas (LSMU Sveikatos psichologijos katedros lektoriai)
„Rūpintojų/įtėvių šeimose gyvvenančių paauglių tapatumo formavimasis psichodinaminiu požiūriu“ Renata Skruolienė („Žiburio“ labdaros ir paramos fondo psichologė)
„Pamoka apie paauglystę“ Rasa Kuprytė ir Inga Navickienė (Panevėžio „Vyturio“ progimnazijos psichologė ir socialinė pedagogė)
14.00 – 15.00 Pietų pertrauka
15.00 – 16.30 Praktiniai seminarai I seminaras:
„Paauglių tėvų grupės – kelias paauglio supratimo link“ Veronika Lakis-Mičienė (VšĮ „Paramos vaikams centras“ psichologė)
II seminaras: „Kritiškai mąstančios asmenybės formavimas“ Sigita Andriukevičiūtė, Laura Stumbraitytė (VšĮ „Juoda Avis“)
III seminaras: „Paauglių konsultavimo egzistenciniai aspektai. Praktinė supervizija“ Remigijus Juškėnas (gydytojas psichoterapeutas, egzistencinės terapijos supervizorius)

Psichologinio konsultavimo ir mokymų centras (PKMC)
Vilniaus universitetas Filosofijos fakultetas
Universiteto g. 9/1, 116 kab., Vilnius
Tel. nr. (8 5) 268 72 54
El. p. pkmc@fsf.vu.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰