Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

L. Kukuraitis : „Smurto prieš vaikus jau gana – reformuosime vaiko teisių apsaugos sistemą nacionaliniu lygiu“

L. Kukuraitis : „Smurto prieš vaikus jau gana – reformuosime vaiko teisių apsaugos sistemą nacionaliniu lygiu“

Šiandien socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis surengė spaudos konferenciją dėl Kėdainiuose sumušto mažamečio berniuko. Ministras L. Kukuraitis skubiai inicijuoja visų vaiko teisių apsaugoje dalyvaujančių institucijų (Socialinės apsaugos ir darbo, Vidaus reikalų, Teisingumo, Sveikatos apsaugos, Švietimo ir mokslo ministerijų bei Generalinės prokuratūros) vadovų susitikimą, siekiant iš esmės - nacionaliniu lygiu pertvarkyti visą vaiko teisių apsaugos sistemą. Taip pat ministras dės pastangas išsiaiškinti šio konkretaus įvykio sistemines spragas.

 Be to, šiandien sudarytose keturiose darbo grupėse, kuriose dalyvauja nevyriausybinių organizacijų, dirbančių su vaikais, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos bei ministerijos ir savivaldybių atstovai, sutarta skubos tvarka išgryninti vieningus pasiūlymus dėl smurto prieš vaikus apibrėžimo ir atsakomybės už smurtą, dėl laikinosios globos, Pagalbos šeimai plano, dėl vaiko teisių apsaugos skyrių darbo, krizių komandų atsiradimo.

Ministras nurodė vaiko teisių apsaugos proceso aspektus, kurie bus keičiami iš esmės: šiuo metu vaiko teisių apsaugos skyrių darbuotojams uždėta labai daug funkcijų, jie gauna per mažai pagalbos, mokymų, nenumatyta prievolė galimai skriaudžiamą vaiką apklausti tam specialiai parengtų ekspertų, per menkai bendradarbiaujama tarp institucijų.

Linas Kukuraitis asmeniškai dėkoja visai visuomenei ir aktyviems visuomenininkams, kurie pilietinėmis socialinėmis akcijomis skatina nepakantumą smurtui prieš vaikus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos
Ryšių su visuomene skyrius

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰