Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Lietuvoje iki 2017 m. vidurio planuojama atlikti Žindymo situacijos Lietuvoje tyrimą

Lietuvoje iki 2017 m. vidurio planuojama atlikti Žindymo situacijos Lietuvoje tyrimą

Tyrimo metu bus renkama informacija pagal 15 indikatorių, kuri padės nustatyti mūsų valstybės vykdomos žindymo politikos ir praktikos spragas bei leis sukurti planus situacijai pagerinti.

2017 m. Žindymo situacijos Lietuvoje tyrimas bus atliekamas pagal WBTi (World Breastfeeding Trends Iniciative) klausimyną, kuriame vertinami 15 kriterijų. VšĮ "Pradžių pradžia" iš Tarptautinio poveikio kūdikių mitybai tinklo (IBFAN) gavo įgaliojimus atlikti Žindymo situacijos tyrimą Lietuvoje. WBTi – tai priemonė, kuri suteikia galimybes įvertinti kiekvienos šalies žindymo situaciją ir palyginti su kitomis pasaulio šalimis bei nustatyti valstybės vykdomos žindymo politikos ir praktikos spragas. Tyrimo metu pateikiami siūlymai Žindymo paplitimo situacijai gerinti.

Atsižvelgiant į WBTi sukurtą metodiką, atlikus Žindymo situacijos šalyje tyrimą, po 3-5 metų jis kartojamas ir vertinamas pasiektas progresas.

Kviečiame susipažinti su iniciatyvos tikslais ir įgyvendinimo priemonėmis http://pradzia.org/zindymo-situacijos-tyrimas

Daugiau informacijos: Ieva Gudanavičienė, Sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos priežiūros departamento Mitybos ir fizinio aktyvumo skyriaus vyriausioji specialistė, tel. 8 (5) 2193343

Ryšių su visuomene skyrius,

samrsv@sam.lt, www.sam.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰