Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Ministras Linas Kukuraitis siekia sudaryti sąlygas vaikų psichinės sveikatos ekspertams efektyviai dirbti

Ministras Linas Kukuraitis siekia sudaryti sąlygas vaikų psichinės sveikatos ekspertams efektyviai dirbti

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir jo komanda šiandien susitinka su vaikų psichinės sveikatos ekspertais – prof. Dainiumi Pūru ir psichologe Aušra Kuriene. 

Ministras Linas Kukuraitis teigia, kad „naikiname socialinės rizikos etiketes, vykdome kompleksinių paslaugų šeimoms programas, nuolat peržiūrime naujojo Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo vykdymo etapus, bet mums labai rūpi sprendimai paslaugomis ir todėl patyrusių ekspertų nuomonė bei įžvalgos yra būtini“. 

„Vertiname gerą progą pasitarti su ministru apie būtinas permainas, vykdant bet kokios prievartos prieš vaikus prevenciją, vaikų globos deinstitucionalizaciją ir kokybiškas paslaugas šeimoms, kurioms tų paslaugų reikia – autistams vaikams, paaugliams. Juk jei vis daugiau globėjų augins vaikus, tai jiems reikės kuo daugiau pagalbos, ir ne tik teorinės, bet realios. O tam vien projektinių veiklų jau nebepakaks – tikrai reikės sistemiško požiūrio ir sprendimų“, - sako prof. Dainius Pūras. 

Aušra Kurienė ministrui pristato didžiausias vaiko teisių apsaugos problemas. „Tai vaiko teisių darbuotojų įgūdžių bendrauti su vaiku trūkumas – darbuotojai turėtų mokėti tinkamai kalbėtis su vaikais, o ne vien vykdyti priežiūrą, ar pilni šaldytuvai. Įgūdžių mokymo lygmuo turi būti stiprinamas“, - sako Aušra Kurienė. Jos įsitikinimu, būtina taip pat stiprinti mokytojų mokymus sistemiškai galvoti, kaip padėti vaikams, patiriantiems įvairiausias krizes. 

Susitikime Aušra Kurienė pristatė ir prieš porą savaičių LR Prezidentės ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva atidarytos „Tėvų linijos” – pagalbos tėvams projekto – veiklos eigą. Tėvai nemokamai darbo dienomis nuo 17 iki 21 val. gali konsultuotis telefonu visoje Lietuvoje. Jiems pataria dvi profesionalios psichologės. „Projektas yra labai naudingas, svarbus ir reikalingas“, - sako Aušra Kurienė. 

Prof. Dainius Pūras yra vaikų ir paauglių psichiatras, politinis ir visuomenės veikėjas. 2014 m. jis išrinktas Jungtinių Tautų specialiuoju pranešėju dėl paramos visuotinei teisei į aukščiausius siektinus fizinės ir protinės sveikatos standartus.

Aušra Kurienė yra Paramos vaikams centro įkūrėja ir vadovė, psichologė, vaikų ir paauglių psichoanalitinė psichoterapeutė, grupės analitikė. Jau daugiau negu trisdešimt metų teikia pagalbą vaikams, turintiems elgesio ir emocinių sunkumų, konsultuoja tėvus ir specialistus, rengia mokymus ir skleidžia pozityvios tėvystės idėjas. Aušra Kurienė dėsto Vilniaus universiteto podiplominių studijų programose, rengiančiose suaugusių ir vaikų psichoterapeutus, nuolat veda supervizijas specialistams. Yra parengusi kelis metodinius leidinius apie darbą su smurtą patyrusiais vaikais ir išleidusi knygas „Ką kiekvienas vaikas turi žinoti apie smurtą“ ir „Kaip užauginti žmogų“.

http://www.socmin.lt/lt/naujienos/pranesimai-spaudai/ministras-linas-kukuraitis-cykc.html

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰