Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Ministrė Jurgita Petrauskienė susitiko su inovatyviausiais mokytojais

Ministrė Jurgita Petrauskienė susitiko su inovatyviausiais mokytojais

Sausio 10 d. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė susitiko su inovatyviausiais Lietuvos mokytojais, kurie buvo išrinkti ir apdovanoti per pirmą kartą surengtą inovatyviausių mokytojų konkursą gruodžio mėnesį. Susitikime kalbėta mokytojus dominančiomis temomis: apie etatinį mokytojų darbo apmokėjimą, klasės krepšelį, STEAM centrų steigimą, mokyklos vadovų kadencijas, metodinę pagalbą mokytojams. Tartasi, kad tokie susitikimai, per kuriuos mokytojai išsakytų savo siūlymus, nuomones dėl svarbiausių švietimo darbų, galėtų vykti reguliariai.   

„Džiaugiuosi, kad mokyklose dirba tiek puikių mokytojų. Norime, kad gera patirtis švietime sklistų plačiau ir kad švietimo bendruomenė aktyviai dalyvautų priimant mokykloms svarbius sprendimus. Švietime turi vykti dialogas, turime girdėti žmonių nuomones“, – sakė ministrė Jurgita Petrauskienė.

Per susitikimą mokytojai išsakė pasiūlymus dėl etatinio darbo apmokėjimo, pageidavo, kad universitetai galėtų glaudžiau bendradarbiauti su bendrojo ugdymo mokyklomis, kad jau mokykloje vyresnių klasių mokiniai galėtų būti užtikrinti dėl būsimų studijų ir geriau joms pasiruoštų. Pateikta siūlymų dėl mokytojų pavadavimo, – šią problemą kaip tik padėtų išspręsti etatinis apmokėjimas. Mokytojai pasisakė ypač palaikantys STEAM centrų steigimą, nors tai yra ir didelis iššūkis.

Apie Inovatyviausių mokytojų konkursą

Pirmą kartą vykusi iniciatyva – inovatyviausių mokytojų rinkimai – susilaukė didelio susidomėjimo. Buvo gauta daugiau nei 200 paraiškų iš daugiau nei 100 Lietuvos mokyklų. Inovatyviausiais išrinkti 6 mokytojai, taip pat įteiktos 4 papildomos nominacijos.

Inovatyviausia biologijos, chemijos mokytoja − Janė Liutkienė, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija. Fizikos mokytoja − Rigonda Skorulskienė, Kauno jėzuitų gimnazija. Inovatyviausias kalbų mokytoja (gimtosios ir užsienio) − Staselė Riškienė, Šiaulių raj. Kuršėnų Pavenčių mokykla. Inovatyviausias matematikas, IT mokytojas – Žydrūnas Tautvydas, Alytaus Panemunės pagrindinė mokykla ir Prienų r. Balbieriškio pagrindinė mokykla. Inovatyviausias menų, technologijų mokytojas – Marius Narvilas, Vilniaus jėzuitų gimnazija. Inovatyviausia socialinių dalykų mokytoja – Loreta Latvienė, Kauno jėzuitų gimnazija.

Metų neformaliojo švietimo STEAM srityje teikėjas − M-Lab (Meškėnų laboratorija). Tarptautiškiausia mokykla − Šiaulių Lieporių gimnazija. Metų mokyklos vadovas – Rimas Baltušis, Panevėžio rajono Velžio gimnazija. Metų publikos mokytoja – Edita Dijokienė, Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazija.

Išrenkant nugalėtojus buvo atsižvelgiama į tokius pagrindinius kriterijus: pedagoginį profesionalumą, ugdymo metodus, kaip mokytojas dirba su vaikais ir tėvais, pedagoginę lyderystę, t. y. mokytojo aktyvumą už klasės ribų, organizuojant papildomas veiklas, dirbant ekspertinį darbą, padedant kitiems kolegoms, tobulėjimą ir mokymąsi bei technologijų naudojimą ugdymo procese.

Inovatyviausių mokytojų konkursą organizavo „Žinių ekonomikos forumas“ kartu su UAB „Šviesa“ ir partneriais.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 219 1197
El. p. info@smm.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰