Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Mokslininkai ir studentai skatinami kurti rinkai patrauklias inovacijas

Mokslininkai ir studentai skatinami kurti rinkai patrauklias inovacijas

Universitetuose ir mokslo institutuose atsiras kompetencijos centrai, kuriuose mokslininkai ir studentai galės išbandyti komercinį potencialą turinčias idėjas. Tam numatyta skirti 11,6 mln. eurų ES investicijų.

Balandžio 24 d. mokslo ir studijų institucijoms skelbiamas kvietimas teikti paraiškas kompetencijos centrų veiklai. Vienam projektui numatoma skirti nuo 100 tūkst. iki 1 mln. eurų. Paraiškas galima teikti iki liepos 24 d.

„ES struktūrinių fondų investicijomis į kompetencijos centrų kūrimą skatiname mokslininkus atrinkti perspektyviausias inovacijų idėjas ir jas išbandyti praktiškai, – sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. – Tikimės, kad kompetencijos centruose gims naujų rinkai aktualių aukštųjų technologijų produktų prototipai, o prie jų atsiradimo prisidėję studentai sėkmingai pradės inovatyvius verslus.“

Finansuojant kompetencijos centrų veiklą mokslo ir studijų institucijos skatinamos atrinkti perspektyviausias turinčias komercinį potencialą tyrėjų ir studentų grupių idėjas. Šios grupės bus aprūpintos technologine įranga ir priemonėmis, būtinomis siekiant mokslo idėją paversti technologija ar produkto prototipu. Tyrėjų grupės taip pat galės gauti konsultacines paslaugas, susijusias su idėjų išbandymu ir realizavimu.

Kompetencijos centrų veiklos skatinimas yra vienas iš instrumentų, kuriais mokslo ir studijų institucijose siekiama sukurti veiksmingas žinių ir technologijų kūrimo, perdavimo ir taikymo ekosistemas.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
El. paštas info@smm.lt
Tel. +370 5 219 1173

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰