Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Mokyklų direktoriams mentoriaus žymūs verslo vadovai

Mokyklų direktoriams mentoriaus žymūs verslo vadovai

Projektas „Verslo mentorystė mokykloms“, tai asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ vykdoma mentorystės programa mokyklų direktoriams. Inicijuojant pokyčius mokykloje ar siekiant proveržio pravartu turėti galimybę pasitarti su didelę vadybinę patirtį turinčiais žmonėmis. Būtent verslo atstovai – mentoriai, dirbdami kartu su mokyklų direktoriais jiems padės įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, pasidalins savo sukaupta patirtimi.

„Švietime, kaip ir versle, svarbiausia yra vadovo komandos lyderystė, nuo kurios priklauso visos organizacijos rezultatai“, − mano UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas. Jis jau yra Vilniaus Žemynos gimnazijos direktorės Rūtos Krasauskienės mentorius. Rūta džiaugiasi, kad įgyta patirtis ir žinios jau atnešė rezultatų. „Susipažinome su LEAN valdymo sistemos praktiniu taikymu, o tai leido išsigryninti svarbiausius dalykus, kuriuos turėtume ir galėtume taikyti savo praktikoje. Kartais smulkmenos sujaukia darbotvarkę – dabar man aišku, kad svarbu netgi tai, kas guli ant tavo darbo stalo. Be jokios abejonės ši patirtis – tai iššūkis mums visiems, bet kartu ir galimybė tobulėti ir mokytis“, − teigia ji.

Projektui įgaunant pagreitį prie mentorių komandos prisijungė dar du puikiai žinomi verslo vadovai − vienos iš didžiausių Lietuvoje lazerių kūrimo ir gamybos įmonių UAB „EKSPLA“ generalinis direktorius Kęstutis Jasiūnas ir vienos didžiausių energetikos įmonių grupių Baltijos šalyse UAB „Lietuvos energija“, valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

K. Jasiūnas prie šio projekto nusprendė prisidėti, nes mano, kad Lietuvos gerovę gali sukurti tik iniciatyviai ir inovatyviai mąstantys žmonės. „Tai savybės, kurios formuojasi mokyklos suole. Deja, šiandien ne visų klasių ar mokyklų aplinka prisideda prie šių savybių puoselėjimo. Ir dažniausiai tam reikia labai nedaug − tik patarti, pamokyti ar parodyti gerus pavyzdžius“, − teigia jis.

Prie projekto prisidėjęs D. Misiūnas taip pat mano, kad mokykla yra asmenybės formavimosi pagrindas, kuriam reikia skirti atitinkamą dėmesį. „Lietuvos ateičiai šiuo metu pati svarbiausia sritis yra švietimas. Būtent mokykla turi labai didelę įtaką asmenybės formavimuisi. Todėl būtina, jog lyderystė ir inovacijos prasidėtų dar mokykloje“, − mano D. Misiūnas.

Mentorystės projekto privalumas yra lankstumas, kuris remiasi abipusiu sutarimu tarp mentoriaus ir mokyklos direktoriaus. Jie kartu rengs konkrečių darbų planą, aptars planuojamas veiklas, susitars dėl konkretaus mentorystės formato bei tolimesnių veiklų. Tai pagalba direktoriui identifikuoti problemines sritis ar pritaikyti verslo vadovų taikomas praktikas savo mokykloje. Dalyvauti šiame projekte kviečiami mokyklų direktoriai, norintys konsultuotis su aukščiausio lygio vadovais.

Daugiau informacijos apie projektą ir mentorius galite rasti čia: http://www.zef.lt/iniciatyvos/mentoryste/.

Susidomėjusius mokyklų vadovus kviečiame iki balandžio 1 d. rašyti el. paštu: rasa@zef.lt

PRANEŠIMĄ PASKELBĖ: RASA IBELHAUPTAITĖ, ŽINIŲ EKONOMIKOS FORUMAS

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰