Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Nacionalinis konkursas „Pamoka gamtoje: svajokime drauge!"

Nacionalinis konkursas „Pamoka gamtoje: svajokime drauge!"
Šiais metais kviečiame kurti žaidimus

Atšilę orai, besišypsanti saulutė, bundanti gamta – puikus metas žaidimams gamtoje. Kaip ir kasmet, kviečiame į Lietuvos saugomų teritorijų Nacionalinius lankytojų centrų, Gamtos mokyklų organizuojamas pamokas pasisemti naujų minčių ir idėjų žaidimų kūrimui.

Konkurso tikslas – stiprinti švietimo institucijų ir saugomų teritorijų bendradarbiavimą, sudarant sąlygas gamtamokslinio ugdymo plėtotei naujose mokymo aplinkose, skatinant institucinį integralumą ir partnerystę.
Konkurso uždaviniai:
1. supažindinti mokinius ir mokytojus su edukacijos galimybėmis ir žaliosiomis mokymo aplinkomis bei kultūros vertybėmis saugomose teritorijose;
2. įtraukti švietimo institucijas į saugomų teritorijų pamokų gamtoje ir edukacinių programų kūrimą ir vykdymą, ieškant formaliojo ir neformaliojo ugdymo sąsajų;
3. prisidėti prie universalių viešos prieigos gamtamokslinės edukacijos išteklių bazės kūrimo.

Konkurse gali dalyvauti Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų, formalųjį ugdymą papildančių bei neformaliojo švietimo įstaigų mokinių komandos, kitos mokinių komandos (vaikų ir jaunimo organizacijos, klubai, būreliai). Komandą gali sudaryti ne daugiau kaip 5 mokiniai. Komandų skaičius iš vienos ugdymo įstaigos, organizacijos neribojamas. Komandai gali vadovauti mokytojas (-ai)/ vadovas (-ai).
Konkursas organizuojamas amžiaus grupėse:
I amžiaus grupė – 1–4 klasių mokiniai;
II amžiaus grupė – 5–8 klasių mokiniai;
III amžiaus grupė – 9–12 klasių mokiniai. 

Komandų, norinčių dalyvauti konkurse, elektroninė registracija vyksta iki 2017 m. gegužės 1 d.

Konkursą organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos. 


Konkursu siekiama stiprinti švietimo institucijų ir saugomų teritorijų bendradarbiavimą, sudaryti sąlygas gamtamokslinio ugdymo plėtotei naujose mokymosi aplinkose. 

Konkursą koordinuoja:

LMNŠC Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus metodininkė Aušrinė Demšienė,
tel.: 8 5 267 0060, 8 678 16 553, el. paštas ausrine.demsiene@lmnsc.lt,
  
VSTT Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Diana Rakauskaitė, tel. 8 5 270 9048,
el. paštas d.rakauskaite@vstt.lt.

Konkurso nuostatai

Dalyvių registracija (iki gegužės 1 d.)
Žaidimo aprašymo forma (atsisiųsti word formatu)

http://www.lmnsc.lt/lt/pamoka_gamtoje

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰