Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Nauja socialinės informacinės kampanijos „Pirmiausia – išklausyk“ medžiaga

Nauja socialinės informacinės kampanijos „Pirmiausia – išklausyk“ medžiaga

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas pristato naują socialinę informacinę kampaniją ,,Pirmiausia – išklausyk", skatinančią daugiau dėmesio skirti tėvų įtraukimui į psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevenciją.

Birželio 26 d. pasaulis mini Tarptautinę kovos su narkomanija ir narkotikų kontrabanda dieną, kurią 1987 metais paskelbė Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja. Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo prevencijos biuras (UNODC) kasmet organizuoja kampanijas, kurių tikslas – informuoti visuomenę apie pasaulinę narkotikų problemą. UNODC paskelbta šių metų minėjimo tema ,,Pirmiausia – išklausyk“ (angl. listen first). Tai ir naujos socialinės informacinės kampanijos, skatinančios palaikyti mokslo įrodymais pagrįstas prevencijos priemones, kad vaikai augtų laimingi ir atsparūs neigiamiems rizikos veiksniams, pavadinimas.

Socialinė informacinė kampanija „Pirmiausia – išklausyk“

Pirmas žingsnis, norint padėti vaikams ar jaunimui sveikai ir saugiai augti – juos išklausyti. Apie tai primena Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo prevencijos biuro (UNODC) įgyvendinama socialinė informacinė kampanija „Pirmiausia – išklausyk“ (angl. listen first), kurios tikslas – skatinti palaikyti mokslo įrodymais pagrįstą prevenciją tam, kad vaikai augtų laimingi ir atsparūs neigiamiems rizikos veiksniams. Kampaniją sudaro vaizdo klipas ir informacinė medžiaga. Departamentas palaiko kampaniją ir yra į lietuvių kalbą išvertęs kampanijos informacinę medžiagą, skirtą politikos formuotojams „ListenFirst LT“ (Atsisiųsti).

Nauja socialinės informacinės kampanijos ,,Pirmiausia – išklausyk" medžiaga (spauskite šią nuorodą)

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento informacija
www.ntakd.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰