Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Pagal Susitarimą tarp Lietuvos ir Naujosios Zelandijos – daugiau galimybių jaunimui

Pagal Susitarimą tarp Lietuvos ir Naujosios Zelandijos – daugiau galimybių jaunimui

Nuo 2017 m. sausio 1 d. 100 Lietuvos jaunuolių per metus turės geresnes galimybes pažinti Naująją Zelandiją, naudodamiesi Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Naujosios Zelandijos Vyriausybės susitarimu dėl darbo atostogaujant programos.

Susitarimo tikslas – skatinti jaunimo, siekiančio pažinti skirtingas tradicijas ir kultūras, judėjimą, suteikti abiejų susitariančiųjų valstybių piliečiams nuo 18 iki 30 metų amžiaus galimybę atvykti į kitą Susitarimo valstybę pažintiniais tikslais, atostogauti tos valstybės teritorijoje iki 12 mėnesių, kartu suteikiant teisę studijuoti ar dirbti iki 6 mėnesių. Tokie apribojimai numatyti atsižvelgiant į tai, kad darbas ar studijos nėra pagrindinis darbo atostogaujant programos tikslas.

Susitarime numatyta, kad Naujosios Zelandijos piliečiams, atvyksiantiems į Lietuvą pagal darbo atostogaujant programą, nebūtų taikomas reikalavimas įsigyti leidimą dirbti. Atitinkamos sąlygos numatytos ir Lietuvos Respublikos piliečiams, vyksiantiems pagal šią programą į Naująją Zelandiją.

Pagal Susitarimą kasmet bus išduodama 100 vizų.

Tikimasi, kad Susitarimas paskatins glaudesnius ryšius tarp abiejų šalių gyventojų, ypač jaunimo, ir atvers jiems platesnes galimybes keliauti, pažinti vieni kitų kultūrą ir tradicijas.

Daugiau informacijos: http://www.socmin.lt/lt/tarptautinis-bendradarbiavimas-ir-es/naujosios-zelandijos-darbo-vesp.html

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰