Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Pasaulis mini triukšmo suvokimo dieną. Mokyklose skelbiama PERTRAUKA TYLOJE

Pasaulis mini triukšmo suvokimo dieną. Mokyklose skelbiama PERTRAUKA TYLOJE

Kiekvienais metais paskutinį balandžio trečiadienį visas pasaulis mini Tarptautinę triukšmo suvokimo dieną. Šios dienos minėjimo tikslas yra atkreipti visuomenės dėmesį į triukšmo problemą ir priminti visiems, kokia svarbi yra tyla. Šią dieną skatinama nurimti, pagalvoti apie triukšmo žalą ir prisiimti atsakomybę už tylios aplinkos kūrimą bei puoselėjimą.

Jau ketvirtus metus iš eilės Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, minėdamas šią dieną, kviečia Vilniaus miesto ir rajono bendrojo ugdymo įstaigas dalyvauti akcijoje „PERTRAUKA TYLOJE“. Akcijos tikslas yra ugdyti vaikų supratimą apie triukšmą, siekiant ne tik pabrėžti didesnį jų jautrumą neigiamam triukšmo poveikiui mokykloje, namuose, renginiuose, bet ir ugdyti atsakomybę dėl pačių keliamo triukšmo.

Ši akcija – savotiška veiksmo savaitė be triukšmo – vyksta nuo š. m. balandžio 24 d. iki balandžio 28 d. Kiekvieną šios savaitės dieną viena trumpoji 10 minučių pertrauka (po pirmosios arba antrosios pamokos) mokyklose skelbiama PERTRAUKA TYLOJE. Kiekviena akcijoje dalyvaujanti mokykla rūpinasi, kad akcijos metu visoje mokykloje būtų užtikrinama tyla. Planuojama atsisakyti garsaus skambučio, įrengti tylos ir ramybės „kampelius“, kur būtų galima ramiai pailsėti. PERTRAUKOS TYLOJE metu mokiniai kviečiami netriukšmauti, garsiai nesikalbėti, laiką leisti tyloje. Mokiniams siūloma išeiti pasivaikščioti, mankštintis, medituoti, piešti, skaityti knygą, rašyti laiškus ar kurti eilėraščius.

Šiais metais akcijoje dalyvauja daugiau nei 50 Vilniaus miesto ir rajono mokyklų, kuriose mokosi apie 20 tūkst. mokinių.

Informaciją parengė:

Martyna Milieškaitė
Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė
Vilniaus visuomenės sveikatos biuras
Tel. 8 5 234 02 35, 8 6 521 0707
El. p. martyna.milieskaite@vvsb.lt

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

 

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰