Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Paskelbtas paraiškų priėmimas mokykloms ir darželiams dalyvauti programoje „Zipio draugai“ (programa skirta 6 - 7 metų vaikams)

Paskelbtas paraiškų priėmimas mokykloms ir darželiams dalyvauti programoje „Zipio draugai“ (programa skirta 6 - 7 metų vaikams)

Tarptautinė emocinių ir elgesio problemų prevencijos programa „Zipio draugai“ 2018 – 2019 mokslo metais 

Programos „Zipio draugai tikslas – padėti 6-7 metų vaikams iš(si)ugdyti socialinius bei emocinių sunkumų įveikimo gebėjimus, siekiant geresnės vaikų psichikos sveikatos ir emocinės gerovės. Tikima, kad vaikystėje įgiję šių gebėjimų, vaikai lengviau susidoros su kebliomis ir kritinėmis situacijomis ne tik ankstyvajame amžiuje, bet ir paauglystėje bei suaugę. Programa įgyvendinama  visoje Lietuvoje lietuvių, lenkų ir rusų kalbomis nuo 2000 metų.

Kas gali dalyvauti  programoje? Programa „Zipio draugai“ Lietuvoje vykdoma ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklų priešmokyklinėse grupėse ir pirmosiose klasėse, globos namuose, vaikų dienos centruose ir prailgintos dienos grupėse. Programa ugdymo įstaigoje gali būti įgyvendinama tik su jos vadovo sutikimu.

Kaip tapti programos „Zipio draugai” dalyviu? Ugdymo įstaiga, nusprendusi įsijungti į programą, nuo 2018 m. balandžio 3 d. iki gegužės 31 d.  turi pateikti užpildytą paraiškos formą VšĮ „Vaiko labui“ elektroniniu paštu. Gavę Jūsų paraišką, Jums atsiųsime dvišalę programos vykdymo sutartį (2 egz.).

Programoje galės dalyvauti tik tos įstaigos, kurios iki 2018 m. birželio 29 d. bus:

  • sumokėjusios mokestį pagal sutartį (p.2.1.1.) už pedagogo(-ų) dalyvavimą programoje/kvalifikacijos tobulinimą;
  • atsiuntusios „Vaiko labui“ pasirašytos sutarties egzempliorių (antrasis sutarties egz. lieka ugdymo įstaigai).

Mokesčiai nustatyti programos „Zipio draugai“ dalyviams 2018-2019 mokslo metais:

  • 36 Eurai ankstesniais metais parengtiems pedagogams;
  • 56 Eurai pirmą kartą dalyvaujantiems pedagogams.

Dėmesio! Jei pateikėte paraišką el.paštu ir negavote iš mūsų patvirtinimo, reiškia Jūsų paraiška mūsų nepasiekė. Jei pateikėte paraišką paprastu paštu ir negavote iš mūsų laiško paprastu paštu su sutartimi per 2 savaites, reiškia Jūsų paraiška mūsų nepasiekė. Būtinai susisiekite su mums!

Informacinius laiškus – kvietimus į seminarus ir/ar kvietimus pasiimti metodinės medžiagos  programoje dalyvausiantiems  pedagogams atsiųsime rugsėjo mėnesio pradžioje į ugdymo įstaigą.

Mokymų tvarka pirmą kartą į programą „Zipio draugai įsitraukusiems pedagogams. Pedagogai darbui programoje rengiami 16 akademinių valandų trukmės įvadiniame seminare (2 arba 3 dienų). Įvadinis seminaras organizuojamas rugsėjo arba spalio mėnesiais apskrities centre. Vėliau organizuojami 3 metodiniai konsultaciniai seminarai, kiekvienas po 4 akad. val. (iš viso 12 akad. val.). Išklausiusieji įvadinį seminarą, pedagogai įgyja pradinį pasirengimą įgyvendinti programą ir teisę vesti valandėles vaikams grupėse ar klasėse.

Programos pedagogo kvalifikaciją patvirtinantį pažymėjimą gauna tas pedagogas, kuris yra išklausęs ne mažiau kaip 10 akad. val. įvadinio seminaro, ne mažiau kaip 8 akad. val. metodinių konsultacinių seminarų ir pravedęs visas 24 programos valandėles vaikų grupėje ar klasėje. Pedagogas, vieną kartą dalyvavęs programos mokymuose ir jose įgijęs programos pedagogo kvalifikaciją bei gavęs tai patvirtinantį pažymėjimą, gali vėl dalyvauti programoje.

Metodinės priemonės. Kiekvienai į programą įsitraukusiai vaikų grupei mokslo metams duodamas vienas programos metodinės medžiagos komplektas, kurį privaloma grąžinti pasibaigus mokslo metams.

Kiekvienam programoje dalyvaujančiam pedagogui duodama programos dalomoji medžiaga, skirta vaikams ir vaikų tėvams/globėjams, pagal paraiškoje įrašytą vaikų skaičių, bet ne daugiau kaip trisdešimčiai vaikų (30). (Vienam vaikui skirtą programos dalomosios medžiagos komplektą sudaro: dalyvio diplomėlis vaikui, dalyvio kortelė vaikui, išeičių kortelė vaikui ir informacinė brošiūra tėvams.) Šios medžiagos grąžinti nereikia.

Jei pedagogas dirba su keliomis vaikų grupėmis ir jam nepakanka 30 komplektų dalomosios medžiagos, papildomą dalomąją medžiagą galima pirkti atskirai (šiuo atveju prašome susisiekti su mumis ir suderinti pirkimą).

Programos valandėlės vaikams pradedamos vesti rugsėjį arba spalį ir trunka iki gegužės. Kiekvienoje programoje dalyvaujančioje grupėje pedagogas praveda 24 valandėles. Vienos valandėlės trukmė – 45 minutės.

Dėmesio! Programos „Zipio draugai“ dalyvių skaičius 2018 – 2019 mokslo metais ribotas.

Išsamią informaciją apie programą Zipio draugai“ ir dalyvavimą joje rasite - internete www.vaikolabui.lt

Paraiškos forma dalyvauti programoje „Zipio draugai“

Kontaktai paraiškai pateikti:

VšĮ „Vaiko labui“,
Šv. Ignoto g. 5, Vilnius 01144
el. paštas: zdparaiska@vaikolabui.lt

Telefonai pasiteiravimui: 8(5) 212 14 07 arba mob. +370(699) 20 223 ir +370(652) 69 608

http://www.vaikolabui.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰