Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Pokalbiai su jaunuoliais

Pokalbiai su jaunuoliais

Žmogaus gyvenimą galima suskirstyti į penkis skirtingus etapus: kūdikystė, vaikystė, paauglystė, brandos amžius ir senatvė. Visi šie etapai svarbūs, tačiau svarbiausias - paauglystė, gyvenimo tarpsnis tarp vaikystės ir suaugusiojo amžiaus. Psichologiniu požiūriu paauglystė baigiasi tada, kai žmogus suranda save, susikuria savo vertybių sistemą, sugeba užmegzti ir palaikyti draugystės ir meilės santykius, numato ateities planus, savarankiškai geba priimti sprendimus. Paauglystė – nelengvas laikotarpis tiek patiems paaugliams, tiek jų tėvams, mokytojams. Jos metu vyksta intensyvus vaiko virsmas suaugusiuoju, šiam sukeliantis daugybę jausmų, o aplinkiniams – klausimų.

Kas yra meilė? Kaip parodyti meilę? Kas aš esu? Vyrų ir moterų panašumai bei skirtumai. Kaip susikalbėti tarpusavyje? Kokia bus tavo šeima? Kas ta lytinė sveikata ir lytiškai plintančios ligos? Į šiuos ir kitus klausimus mums padėjo atsakyti psichologas – psichoterapeutas Nerijus Ogintas. Jo vedami grupinės psichoterapijos mokymai padeda dirbti su žmonėmis, norinčiais spręsti asmenines ar tarpasmeninių santykių problemas: netenkinantys santykiai su kitais, pyktis, prislėgtos nuotaikos, vienišumo jausmas, nepasitikėjimas kitais, nerimas. Taip pat tiems, kurie nori savo gyvenime kažką keisti, pvz. susitaikyti su pokyčiais ar daryti naujus pokyčius, kuriems reikia nešališkos kitų žmonių nuomonės, palaikymo, kurie jaučia, kad juos vargina nuolatinis stresas ar emocijos, nuo kurių sveikata prastėja, o ne gerėja, žmonėms kuriems įdomu tyrinėti save, savo santykius su kitais ir apskritai grupėje vykstančius procesus.

Atviri pokalbiai su 8-10 klasės berniukais vyko balandžio 19-20 dienomis Pasvalio r. Saločių Antano Poškos, Pajiešmenių, Krinčino Antano Vienažindžio, Daujėnų pagrindinėse mokyklose, bei Vaškų ir Pumpėnų gimnazijose. Pasak Nerijaus, lytinis švietimas ir ugdymas turi padėti paaugliams susidoroti su emocijomis: susižavėjimu, meile, nusivylimu, pykčiu, baime, nesaugumu, mokyti bendrauti su priešinga lytimi bei kurti santykius, pagrįstus tarpusavio pagarba ir supratimu. Dėkojame lektoriui už įdomias bei naudingas paskaitas.

Pasvalio r. sav. Visuomenės sveikatos biuro
sveikatos priežiūros specialistė Oksana Vaserytė

Pasvalio Visuomenės Sveikatos Biuras nuotrauka.   Pasvalio Visuomenės Sveikatos Biuras nuotrauka.

http://pasvaliovsb.lt.agrastas.serveriai.lt/item/637-pokalbiai-su-jaunuoliais.html

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰