Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Pradinių klasių pedagogus kviečiame į programą "Būk aktyvus“ (Vilniuje)

Pradinių klasių pedagogus kviečiame į programą "Būk aktyvus“ (Vilniuje)

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras organizuoja pradinių klasių mokinių fizinį aktyvumą skatinančią programą „Būk aktyvus“, skirtą pradinių klasių pedagogams. Projektas „Būk  aktyvus“ skirtas motyvuoti į įvairialypes fizines veiklas įsitraukti 1-4 kl. moksleivius jiems pademonstruojant, jog mankštos gali būti ne vien populiarių sporto šakų propagavimas, bet ir kitokio pobūdžio – smagesni ir išradingesni, patrauklesni specifinei amžiaus grupei užsiėmimai mokykloje ar laisvalaikiu.

Seminarų metu apžvelgsime vaikų fizinio aktyvumo ypatumus ir problemas  šiandien, statistinius duomenis ir tyrimus apie pradinių klasių vaikų judėjimo svarbą, sėdėjimo veiksnius ir jo įtaką sveikatai, susipažinsime su vaikų griaučių ir raumenų sistemos ypatumais, netaisyklingos laikysenos ir stuburo problemomis, rekomenduojamomis fizinio aktyvumo rūšimis vaikams, bus pristatytas praktinių mokymų planas. Mokysimės praktiškai pritaikyti įvairius pratimus, žaidimus ir fizinio aktyvumo veiklas, kurias galima pritaikyti prieš pamokas, per pamokas, pertraukų metu.

Seminarai yra nemokami.

Įvadinis seminaras vyks š. m. kovo 30 d. VRM rūmuose, 15. 00 (būtina išankstinė registracija viktorija.zadvornaja@vvsb.lt).

I-oji dalis (6 valandų trukmės mokomasis seminaras) vyks:

  • Balandžio 8 d. ( šeštadienis) nuo 10.00 val., Polocko g. 12-2, Vilnius ir
  • Balandžio 10 d. ( pirmadienis) nuo 10.00 val., Polocko g. 12-2, Vilnius

I-osios dalies programą galite atsisiųsti čia.

II-oji dalis (6 valandų trukmės mokomasis seminaras), numatomas rudens atostogų metu.

Būtina išankstinė registracija, vietų skaičius ribotas.

Sveikatos priežiūros specialistai teigia, kad Lietuvos vaikai vis labiau kenčia dėl antsvorio bei nutukimo, kurį lemia menkas jų fizinis aktyvumas. PSO specialistai rekomenduoja vaikams bent 60 min. vidutinio ir intensyvaus sporto kasdien. SMLPC kartu su VU Medicinos fakulteto visuomenės sveikatos institutas atliko ikimokyklinio amžiaus vaikų miego ir fizinio aktyvumo ir savijautos vertinimą. Vertinimas atskleidė, kad efektyviausia ir geriausia fizinio aktyvumo mokymo priemone galėtų būti praktiniai fizinio aktyvumo užsiėmimai mokyklose.

2014–2016 m. Vilniaus m. vykdytas projektas „Sveiki ir fiziškai aktyvūs vaikai–sveika visuomenė“, kurio metu 2-4 kl. mokiniai buvo tiriami naudojant specialiai šiam projektui pritaikytą metodiką. Buvo įvertinti rezultatai ir išsiaiškinta, jog daugiau nei pusė vaikų turi per mažą sąnarių paslankumą, atlieka ribotos amplitudės judesius, sportuodami juda neefektyviai ir net daro sau didesnę ar mažesnę žalą.

http://www.vvsb.lt/pradiniu-klasiu-pedagogus-kvieciame-i-programa-buk-aktyvus/

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰