Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Projektas „Dovana Lietuvai“ - kurkime dovanas – gerus darbus, skirtus vienas kitam, bendruomenei, miestui, valstybei.

Projektas „Dovana Lietuvai“ - kurkime dovanas – gerus darbus, skirtus vienas kitam, bendruomenei, miestui, valstybei.

Prasideda atkurtos Lietuvos šimtmečiui skirtas projektas „Dovana Lietuvai“, kuris kviečia kurti dovanas – gerus darbus, skirtus vienas kitam, bendruomenei, miestui, valstybei. 

Projekto globėjas premjeras Saulius Skvernelis drauge su Socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu trečiadienį susitiko su daugiau nei 30 didžiausių Lietuvos nevyriausybinių organizacijų, savivaldos atstovų, kuriems padėkojo už kasdienį jų darbą prisidedant prie pilietiško visuomenės ugdymo Lietuvoje ir savo pavyzdžiu paragino prisijungti prie projekto „Dovana Lietuvai“. 

„Aktyvių ir atsakingų piliečių dėka Šimtmetis yra sėkmės istorija. Natūralu, kad minėdami Šimtmetį būtent jiems ir skirtume dėmesį – kad būtų daugiau herojų, ir mes visi juos dažniau tarp savęs pastebėtume. Jums šio projekto tikslas yra kasdieninė veikla, kurią darot metai iš metų. Ačiū už tai“, – sveikindamas projekto partnerius sakė premjeras.

Premjeras taip pat pristatė savo indėlį į „Dovana Lietuvai“ projektą – Lietuvos trispalves vargingai gyvenančioms šeimoms, kurias įteikė Savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentui Kęstučiui Vilkauskui su prašymu perduoti seniūnijose esančioms šeimynų sodyboms.

„Smagu prisidėti prie to, kad valstybės jubiliejų pasitikdami visi galėtume savo namuose iškelti Trispalvę“, – pažymėjo premjeras. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis susitikimo metu teigė, kad svarbu stiprinti žmonių socialinį saugumą, o tai galima padaryti ne tik didinant finansavimą, paslaugų prieinamumą, bet ir plėtojant nuoširdžius bei žmogiškus tarpusavio ryšius, kurie priklauso tik nuo mūsų iniciatyvos. 

„Aš įsipareigoju padovanoti dvi dovanas – asmeniškai užmegzti draugystę su vargingai gyvenančiu, o kartu su savo šeima – įsipareigoti draugystei su kita šeima ir taip prisidėti prie bendruomeniškumo stiprinimo Lietuvoje“, – kalbėjo ministras L. Kukuraitis. 

„Gimtadienis siejasi su dovanomis, o mes kviečiame jų ne laukti, o kurti ir dovanoti, skiriant savo laiką, patirtį, dėmesį ir sumanumą. Daug savanorystės ir pilietiškumo veiklų jau vykdoma Lietuvoje – tikimės kad šis projektas leis mums tiek pamatyti mąstą, tiek paskatinti daugiau piliečių prie jų prisijungti“, – pristatydama projektą akcentavo Neringa Vaisbrodė, Valstybės atkūrimo šimtmečio programos koordinatorė.  

„Dovana Lietuvai“ – tai geri darbai, kurie kuria gražesnę, artimesnę ir stipresnę valstybę. Mes kviečiame nevyriausybines organizacijas, švietimo įstaigas, bendruomenes ir kitas organizacijas inicijuoti gerus darbus, didinančius pilietiškumą, bendruomeniškumą ir socialinę atsakomybę ir juos registruoti internetinėje svetainėje www.dovanalietuvai.lt. 

Projektas sieks įtraukti kuo daugiau žmonių į savanoriškas ir visuomenines veiklas, parodant didelį mūsų šalies turtą – aktyvius ir atsakingus piliečius. Projektas vyks 2017-2018 metais. Jo pirmasis etapas - š.m. gegužės 22-27 d., sutampantis su Europoje plačiai minima Kaimynų diena (gegužės 27 d.). 

Registruojamos dovanos skirstomos į šias kategorijas: 
•    Padėk – pagalba socialiai jautrioms visuomenės grupėms (vaikams, seneliams, sergantiems);
•    Pažink – leiskitės į keliones, žygius po Lietuvos istorines vietas ir objektus;
•    Gražink – puoselėkite savo gyvenamąją aplinką, sodinkite augalus, tvarkykite piliakalnius;
•    Programuok – mokykitės informacinių technologijų pagrindų;
•    Saugok – renkite korupcijos prevencijos, paveldo apsaugos ar krašto apsaugos iniciatyvas;
•    Švęsk – organizuokite visuomeninius renginius, kaimynų iškylas, šventes. 


Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰