Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Registracija į sostinės mokyklas prasidėjo sėkmingai – pirmą dieną pateikta daugiau kaip 2700 prašymų

Registracija į sostinės mokyklas prasidėjo sėkmingai – pirmą dieną pateikta daugiau kaip 2700 prašymų

Šiandien prasidėjusi registracija į sostinės mokyklas vyksta sėkmingai. Pateikta jau daugiau nei 2700 prašymų lankyti mokyklas – tai beveik trečdalis visų būsimų pirmokų. Šiais metais Vilniaus mokyklas pradės lankyti apie 7800 pirmokų.

Elektroninė sistema veikia be trikdžių, kaip ir buvo tikėtasi.

„Šiandien prasidėjusi elektroninė registracija į mokyklas vyko sklandžiai, tėvai nuo ryto pildė prašymus ir per šią dieną jau turime daugiau kaip 2700 į mokyklas užregistruotų vaikų. Labai džiaugiuosi, nes iš tėvų išgirdome ir nemažai padėkos žodžių, kadangi prašymus internetu pavyko užpildyti greitai ir jiems nebereikia važiuoti pildyti jų į mokyklas. Taigi Vilnius nuo šiol turi modernią elektroninių prašymų pateikimo sistemą tiek į darželius, tiek į mokyklas“, - sakė mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Prašymus būsimų pirmokų, keičiančių mokyklas, pereinančių iš progimnazijų į gimnazijas, atvykusiųjų gyventi į sostinę iš kitų miestų vaikų tėvai gali teikti iki gegužės 26 dienos. Primename, kad prašymo pateikimo laikas neturės jokios įtakos pirmumui, todėl raginame tėvus neskubėti, gerai įvertinti mokyklas, kurias nori pasirinkti. Prašymai priimami nuolat ir visi kiti tėvai juos pateikti gali jiems patogiu metu.

Atkreipiame dėmesį, kad pildant elektroninį prašymą deklaruota gyvenamoji vieta sutikrinama automatiniu būdu, tačiau būtina pažymėti, jog sutinkate, kad duomenys iš valstybės registrų būtų gauti automatiniu būdu. Jei gyvenamoji vieta deklaruota po 2017 m. sausio 31 d., duomenys bus automatiškai sutikrinti ir atnaujinti kiek vėliau.

Registracija vyksta elektroninėje erdvėje – centralizuotoje prašymų pateikimo sistemoje www.vilnius.lt/mokykla

Kviečiame neskubėti, apžiūrėti Jums tinkamas mokyklas, susipažinti su informacija ir dažniausiai užduodamais klausimais skiltyje /index.php?1416466156

Video kaip pateikti prašymą:


Rinkodaros ir komunikacijos skyrius, vrt@vilnius.lt
http://www.vilnius.lt/index.php?2277092862

nuotr. S. Žiūros

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰