Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Seimas pritarė siūlymui ligos išmokas skirti ir sergančius anūkus prižiūrintiems seneliams

Seimas pritarė siūlymui ligos išmokas skirti ir sergančius anūkus prižiūrintiems seneliams

Vakar seimas, 86 parlamentarams balsavus už, nė vienam nebuvus prieš ir vienam susilaikius, pritarė Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 10 straipsnio pataisoms (projektas Nr. XIIP-4840(3), nustatydamas, kad ligos išmoką turi teisę gauti ir senelis (senelė), kai slaugo sergantį vaiką iki keturiolikos metų. Taip pat tais atvejais, jei slaugo stacionare sergantį iki septynerių metų vaiką bei, kai slaugo stacionare, ambulatoriškai ar (ir) medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigoje vaiką iki aštuoniolikos metų, sergantį sunkiomis ligomis, kurių sąrašą tvirtina sveikatos apsaugos ministras ir socialinės apsaugos ir darbo ministras.

„Šiandien teisės aktu yra leidžiama ir tėvui turėti tėvadienį vieną kartą per mėnesį, pasirenkant dieną. Ir jeigu tai būtų įtvirtinta teisės aktu, aš manau, kad iš tiesų jaunosioms kartoms tai būtų pagrindas būti mūsų valstybėje todėl, kad valstybė rūpinasi ir skiria deramą dėmesį jaunosioms kartoms, ypač mūsų atžaloms.“, – pristatydamas projektą sakė Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Valentinas Bukauskas.

Priimtos pataisos įsigalios 2018 m. sausio 1 d.

Parengė:
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo
Tel. (8 5)  239 6203, el. p. egle.trembo@lrs.lt

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰