Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Seimas svarstys siūlymą tikslinti motinystės socialinio draudimo išmokų reglamentavimą

Seimas svarstys siūlymą tikslinti motinystės socialinio draudimo išmokų reglamentavimą

Seimas svarstys Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos nario Algirdo Syso teikiamas Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 6 straipsnio pataisas (projektas Nr. XIIIP-392), kuriomis siūloma nustatyti, kad  nauja motinystės socialinio draudimo išmoka (už antrą vaiką) būtų skaičiuojama iš kompensuojamojo uždarbio už prieš tai gimusį (pirmą) vaiką, neribojant jo maksimaliu dydžiu.

„Siūlymas, kad mes vis dėlto ištaisytume klaidą, padarytą pirminiame įstatymo projekte, kad tos mamos, kurios buvo vaiko priežiūros atostogose ir kurioms buvo paskaičiuota motinystės ir ligos išmoka vadovaujantis sena tvarka, tai yra sumažinta, apribota lubomis, ir jos išeina vėl pametinukus gimdyti, vėl motinystės ir gimdymo atostogų, kad joms galiotų tokia pati tvarka, kaip galioja toms, kurios gimdo priėmus šitą įstatymą. Tai yra skaičiuojama nuo atlyginimo, kurį jos gavo iki pirmojo vaiko gimimo“, – pristatydamas pataisas sakė A. Sysas.

Projektui po pateikimo pritarta bendru sutarimu, pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Socialinių reikalų ir darbo komitetas, numatoma svarstymo plenariniame posėdyje data – balandžio 6 d.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo
Tel. (8 5)  239 6203, el. p. egle.trembo@lrs.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰