Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Seime vyksiančiame renginyje prieš smurtą pasisakys vaikai

Seime vyksiančiame renginyje prieš smurtą pasisakys vaikai

Vasario 14 d., trečiadienį, 10 val. Kovo 11-osios Akto salėje (Seimo I rūmai) vyks Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio globojamas renginys „Už vaikystę be smurto“, kurį kartu su VšĮ „Paramos vaikams centras“ organizuoja Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisija. Renginiu siekiama atkreipti politikų, specialistų, tėvų dėmesį, kad, priėmus smurtą prieš vaikus draudžiantį įstatymą, visuomenėje matomi pozityvūs pokyčiai, tačiau dar ne visos problemos vaikų apsaugos srityje yra išspręstos.

Žaismingame renginyje, kurį ves aktoriai ir kuriame dalyvaus apie 200 (2–4 klasių) mokinių, vaikams balsavimui bus pateikti klausimai: Kas už tai, kad tėvai kartu su jumis žaistų?; Kas norėtų, kad tėvai kasdien sakytų „myliu“?; Kas už tai, kad suaugusieji mažiau bartų, o dažniau girtų?; Kas už tai, kad tėvai ir mokytojai visada paguostų, kai jums sunku?; Kas už tai, kad suaugusieji atsiklaustų jūsų nuomonės? Vaikų balsavimo rezultatų suvestinė bus įteikta Seimo vadovui.

Renginyje dalysiantys mokiniai įsiamžins prie foto sienelės „Vaikystė be smurto” ir dovanos Seimui savo piešinius, įprasminančius vaikystę be smurto.

Renginyje su savo atžalomis laukiami visuomenei žinomi asmenys: Rūta Mikelkevičiūtė, Agnė Grigaliūnienė, Renata Šakalytė, Rima Olberkytė-Stankus, Redita Dominaitytė, Jurga Šeduikytė, Daiva Žeimytė.

Renginio dalyvius pasveikins Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Seimo Savižudybių ir prevencijos komisijos pirmininkas Mykolas Majauskas, VšĮ „Paramos vaikams centras“ direktorė Aušra Kurienė. 

Prieš renginį, 9.30 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai) vyks Spaudos konferencija „Metai, kai smurtą prieš vaikus draudžia įstatymas: kas pasikeitė ir kokie darbai laukia?“, kurioje vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė pristatys situaciją vaikų apsaugos srityje, VšĮ „Paramos vaikams centras“ direktorė Aušra Kurienė kalbės, kokios pagalbos reikia smurtą patyrusiems vaikams, Seimo narė Dovilė Šakalienė įvardins, ko labiausiai stinga, užtikrinant vaikų apsaugą nuo visų rūšių smurto ir ką reikėtų daryti, kad smurtas liautųsi, o Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininkas Mykolas Majauskas pristatys prevencines priemones, kurios padėtų sustabdyti smurtą prieš vaikus.

Papildoma informacija:
VšĮ „Paramos vaikams centras“ komunikacijos specialistė
Vaida Stoškuvienė, tel. 8 618 84879, el. p. vaida.stoskuviene@pvc.lt 

Seimo kanceliarijos Komisijų sekretoriato vedėja
Jolita Krumplytė, tel. (8 5) 239 6855, el. p. jolita.krumplyte@lrs.lt 

Parengė:
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Asta Markevičienė, tel. (8 5) 239 6202, el. p. asmark@lrs.lt

Kampanija "Tėvystės galima išmokti!" - Išmok būti mama! Išmok būti tėčiu!
Jei Tavo aplinkoje yra tėvų, būsimų tėvų arba žmonių, kurie prisideda prie vaiko auginimo - pasidalink su jais.
Informacijos apie nemokamus ir mokamus tėvystės įgūdžių mokymus ieškokite savo savivaldybėje. Daugiau informacijos: http://svietimogidas.lt/tevyste

Renginiai/mokymai Lietuvoje: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai - http://svietimogidas.lt/events.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰