Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Seimo LSDP frakcijos pranešimas: „100 eurų vaiko pinigai turi būti 2018 metų valstybės biudžeto prioritetas“

Seimo LSDP frakcijos pranešimas: „100 eurų vaiko pinigai turi būti 2018 metų valstybės biudžeto prioritetas“

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos narys, LSDP pirmininko pavaduotojas, buvęs Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas, kuris yra vienas iš iniciatyvos dėl žymiai didesnių vaiko pinigų ir finansinės paramos šeimai propaguotojų, tvirtina, kad „siūlomi 30–60 eurų vaiko pinigai yra tikrai per šykšti parama šeimoms, norinčioms turėti vaikų ar galvojančioms apie šeimos pagausėjimą. Visi puikiai žinome, koks mažas Lietuvoje gimstamumas, kokia milžiniška emigracija, kaip greitai toliau sensta mūsų visuomenė“.

„Todėl reikia ryškių pokyčių nedelsiant ir be didelių dvejonių – didinti valstybės paramą šeimoms su vaikais bei sudaryti palankesnes sąlygas, kad moterys ryžtųsi pastoti ir gimdyti pirmą ir ne pirmą kartą, kad motinystė nei jų, nei jų vaikų ir šeimų nenuvarytų į skurdą. Nepamirškime, kad solidūs vaiko pinigai sprendžia ne tik šias demografines, bet ir kitas socialines problemas: mažina girtavimą, o kartu ir smurtą šeimoje, stabdo tą pačią emigraciją ir didina vidaus vartojimą. O tai reiškia, kad valstybės išleisti šeimos paramai pinigai sugrįš į biudžetą, sumažins skurdą ir socialinę atskirtį“, – įsitikinęs G. Kirkilas.

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas teigia: „Mes džiaugiamės, kad koalicijos partneriai – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija – girdi socialdemokratų prioritetus bei supranta šeimos politikos ir finansinės paramos šeimoms, auginančioms vaikus, svarbą. Tačiau būtina užtikrinti, kad ši parama bus ženkli pagalba šeimoms, o ne mažareikšmiai kišenpinigiai“.

„Mes, socialdemokratai, žinoma, esame pasiruošę mūsų partneriams padėti ne ieškoti, o rasti galimybes padėti šeimoms, gimdančioms ir auginančioms vaikus. 100 eurų vaiko pinigai turėtų būti prioritetas, formuojant 2018 metų valstybės biudžetą, šaltiniai – iš mokestinės reformos ir 40 įvairių mokesčių lengvatų. Solidūs vaiko pinigai turi būti skiriami visoms šeimoms nepriklausomai nuo pajamų dydžio ir nuo to, kelintas vaikas šeimoje, kad šeimos pernelyg neatidėliotų planų turėti pirmąjį vaiką“, – pabrėžia G. Paluckas.


Išsamesnė informacija žiniasklaidai:
LSDP informacinis centras
Morta Skomantienė, mob. 8 612 01 121
El. p. infocentras@lsdp.lt

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰