Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Seimo nario Mykolo Majausko pranešimas: „Atsakomybės vakuumas yra esminė priežastis, kodėl vis dar nepavyksta išgelbėti vaikų“

Seimo nario Mykolo Majausko pranešimas: „Atsakomybės vakuumas yra esminė priežastis, kodėl vis dar nepavyksta išgelbėti vaikų“

Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisija trečiadienį aiškinosi, ką savo darbe po vaiko mirtimi pasibaigusio smurto protrūkio Kėdainiuose pakeitė atsakingos institucijos. 

Pristatyti tyrimų išvadas ir atsakyti į komisijos narių klausimus buvo pakviesti generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius, Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius.

„Po Kėdainių nelaimės praėjo mėnuo, tragedijos kartojasi. Tuo tarpu prokuratūra savo klaidų nemato, tarnybinio patikrinimo išvadų vis dar nėra, o generalinis prokuroras pasirodyti ir atsakyti į klausimus nė nesiteikia, – pabrėžė komisijos pirmininkas Mykolas Majauskas. –  Toks požiūris ir atsakomybės kratymasis – viena iš priežasčių, kodėl šiandien vaikų teisių apsauga yra apgailėtinos būklės“.

Parlamentaras kelia klausimą, ar ne metas pradėti reikalauti asmeninės atsakingų institucijų vadovų atsakomybės.

„Gal tada jie supras, kad pokyčių esame pasirengę imtis ryžtingai“, – teigia Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininkas M. Majauskas.

Kontaktams:
Mykolas Majauskas
Seimo TS-LKD frakcijos narys
Tel. nr.: (8612) 90001
El.p.: mykolas.majauskas@gmail.com

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰