Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Šiandien Seime rengiamas sporto forumas sukvies visus, kuriems rūpi šalies sporto ateitis ir visuomenės sveikatinimas (tiesiogiai bus transliuojamas internetu)

Šiandien Seime rengiamas sporto forumas sukvies visus, kuriems rūpi šalies sporto ateitis ir visuomenės sveikatinimas (tiesiogiai bus transliuojamas internetu)

Šiandien, kovo 29 d., trečiadienį, 15 val. Konferencijų salėje (Seimo III r.) organizuojamas vienas iš svarbiausių Sporto metams skirtų renginių – sporto forumas „Nacionalinės sporto politikos laikmečio iššūkiai ir jų sprendimo būdai“, kuriame bus diskutuojama apie Lietuvos sporto politikos įgyvendinimą, jos efektyvumo gerinimą ir visuomenės sveikatinimo iššūkius. Renginio organizatoriai – Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija ir Lietuvos sporto universitetas.

2017-uosius Seimas paskelbė Sporto metais. Minint juos visoje Lietuvoje organizuojama įvairių diskusijų, sporto ir sveikatinimo renginių.

Sportas, kaip sparčiai besiplečiantis sektorius Europos ekonomikoje, sukuria apie 3 proc. BVP ir 3,5 proc. darbo vietų Europoje. Šiuo metu fiziškai aktyvių žmonių ir sporto specialistų skaičius Lietuvoje keliais kartais atsilieka nuo išsivysčiusių Europos šalių. Galima prognozuoti, kad šie skaičiai Lietuvoje didės, ir tai didins trenerių, kineziterapeutų, taikomosios fizinės veiklos, aktyvaus laisvalaikio specialistų paklausą. Be to, sporto mokslininkai įvardija, kad fizinio aktyvumo trūkumas – viena iš didžiausių šalies problemų. Ypač nerimą kelia vaikų fizinė sveikata. Lietuvos sporto universiteto mokslininkų tyrimas parodė, kad fizinis pajėgumas daro didžiausią įtaką darniam vaiko augimui ir vystymuisi, tačiau padėtis šalyje pastaruosius dvidešimt metų drastiškai prastėja. Lietuvos sporto universiteto mokslininkai atskleidė vaikų ir paauglių fizinio pajėgumo bei kūno kompozicijos kaitos tendencijas.

Šias ir kitas temas pristatys pranešėjai: Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edvinas Eimontas kalbės apie skirtingų suinteresuotų subjektų bendradarbiavimą įgyvendinant sporto politiką; LSU rektorius dr. Aivaras Ratkevičius pasidalys pasauline patirtimi, pristatydamas veiksmingiausias gyventojų fizinio aktyvumo plėtros strategijas; Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ direktorius Giedrius Grybauskas pateiks argumentus, kodėl sporto identiteto stiprinimas – sporto plėtros prioritetas.

Forumo dalyviai bus kviečiami dalyvauti atviroje diskusijoje apie nacionalinės sporto politikos įgyvendinimo iššūkius ir jų sprendimus. Sporto forume dalyvaus ir savo įžvalgomis dalysis Seimo ir Vyriausybės nariai, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kūno kultūros ir sporto departamento, Lietuvos sporto federacijų, asociacijų ir klubų vadovai bei įvairių sporto sričių atstovai.

Sporto forumas tiesiogiai bus transliuojamas internetu.

Išsamiau apie renginį:
Komisijų sekretoriato patarėja
Danguolė Stonytė
Tel. (8 5)  239 6561, el. p. danguole.stonyte@lrs.lt

Informacijos ir komunikacijos departamento
Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas
Nerijus Vėta
Tel. (8 5)  239 6208, el. p. nerijus.veta@lrs.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰