Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Siekiama aiškiai reglamentuoti psichologo praktinę veiklą

Siekiama aiškiai reglamentuoti psichologo praktinę veiklą

Sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė su Seimo nare Rimante Šalaševičiūte, Lietuvos psichologų sąjungos atstovais bei Sveikatos apsaugos ministerijos specialistais aptarė psichologų praktinės veiklos įstatymo projektą. Juo siekiama kokybiškų psichologinių paslaugų, jų prieinamumo didinimo bei psichologo kvalifikacijos kėlimo reglamentavimo.

Pasak sveikatos apsaugos viceministrės K. Garuolienės, profesionali psichologinė pagalba yra ypatingai aktuali. Tam, kad profesionali psichologinė pagalba taptų prieinama reikalingas atsakingų institucijų bendradarbiavimas.


Viceministrė K. Garuolienė. SAM nuotr.

Šiuo metu psichologinės pagalbos prieinamumas tesiekia 5 procentus, o jos plėtrą stabdo vis dar  nereglamentuotas psichologinės pagalbos teikimas. Psichinės sveikatos priežiūros kokybę silpnina ir nepakankama centruose dirbančių psichologų kvalifikacija, trūksta psichologų licencijavimo ir pasiektų veiklos rezultatų analizės.

Lietuvos psichologų sąjunga pritaria bei nuosekliai laikosi pozicijos, kad Psichologų praktinės veiklos įstatymas yra gyvybiškai reikalingas Lietuvai. Jų teigimu, neaiški ir neišbaigta psichologo profesijos reglamentavimo sistema stabdo progresą psichologinės pagalbos srityje.


Seimo narė R. Šalaševičiūtė ir Lietuvos psichologų sąjungos atstovai. (SAM nuotr.)

Šiam įstatymo projekto rengimui Seimo valdyba sudarė specialią darbo grupę, kuriai vadovauja Seimo narė R. Šalaševičiūtė.

SAM Ryšių su visuomene skyrius

El. paštas: samrsv@sam.lt 

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰