Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Šiemet vaikai vėl mokysis plaukti – skelbiamas projektų finansavimo konkursas

 Šiemet vaikai vėl mokysis plaukti – skelbiamas projektų finansavimo konkursas

Sėkmingai tęsdamas Vaikų mokymo plaukti programą, departamentas kasmet į šalies baseinus sukviečia būrį vaikų.

„Šie mokymo plaukti projektai yra gražus bendradarbiavimo modelio kūrimo tarp valstybinės ir vietos valdžios pavyzdys. Matome, kad jau beveik dešimtmetį vykstanti veikla vis labiau paskatina savivaldybių vadovus pagalvoti apie indėlį į vaikų sveikatą, būtinų išgyvenimui įgūdžių įgijimą, pagaliau – į būsimų plaukimo talentų atradimą“, – sako departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

Toks bendradarbiavimo modelis jau sėkmingai veikia Kauno ir Šiaulių miestų bei Kėdainių, Švenčionių ir kitų rajonų savivaldybėse, kurios rado galimybių pratęsti pernai prasidėjusius projektus ir juose dalyvavusiems vaikams šių metų pirmąjį pusmetį padovanoti papildomas 14 pamokų. Baigę 32 mokymo plaukti užsiėmimų ciklą, šie vaikai įgis pradinių plaukimo ir saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens įgūdžių bei juos sėkmingiau įtvirtins, todėl vasarą pasitiks jau mokėdami plaukti.

Per programos gyvavimo metus, departamento skiriamomis valstybės biudžeto lėšomis mokėsi plaukti virš 18 tūkstančių vaikų. Tai – pradinių klasių mokiniai, kuriuos dažniausiai į baseinus atlydi mokytojos, padedančios vaikams pasirengti plaukimo užsiėmimams, praktiškai pamokančios svarbiausių higienos įgūdžių ir saugaus elgesio prie vandens taisyklių.

Pernai departamento remiamuose projektuose plaukti mokėsi 3612 vaikų. Panašiai tiek vaikų ketinama apmokyti ir šiais metais. Detalesnė informacija apie vaikų mokymą plaukti 2016 metais pateikiama čia.

Vaikų mokymo plaukti projektų finansavimo konkurso 2017 metais medžiagą rasite čia.

http://www.kksd.lt/index.php?1730176772

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰