Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Sporto metams Lietuvoje pažymėti – renginių gausa

Sporto metams Lietuvoje pažymėti – renginių gausa

Šiandien Vyriausybė patvirtinto Sporto metų minėjimo 2017 metais planą. Jame numatyti 59 įvairių valstybės įstaigų bei nevyriausybinių organizacijų vykdomi edukaciniai, mokslo ir sporto renginiai.

Planas parengtas įgyvendinant Seimo 2016 m. gegužės 12 d. nutarimą Lietuvoje 2017-uosius paskelbti Sporto metais. Taip siekiama pabrėžti sporto naudą žmogui ir visuomenei, jo vaidmenį švietimo ir socialinio gyvenimo srityse, taip pat skatinti asmenų fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenseną.

Šiais metais numatyta surengti jubiliejines — dešimtąjį kartą vyksiančias — Pasaulio lietuvių sporto žaidynes, Lietuvos neįgaliųjų sporto žaidynes, Lietuvos seniūnijų žaidynes. Taip pat numatyta organizuoti penkiasdešimt pirmąsias tarptautines vaikų žaidynes, Lietuvos mokyklų žaidynes, Ūkininkų šeimų sporto ir meno šventę, Lietuvos studentų sporto festivalį.

Vaikų globos įstaigose bus rengiamos akcijos, skatinančios sveiką gyvenseną. Vyks interaktyvių sporto pamokų ciklas „Atvira sporto pamoka“, teminės diskusijos sveikos gyvensenos tema bei mokomųjų sporto užsiėmimų transliacijos iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos TV studijos. Prie šių veiklų prisidės ir žymūs šalies sportininkai.

Siekiama, kad į renginius ir kitas numatytas veiklas įsitrauktų kuo daugiau nevyriausybinių organizacijų bei įvairių amžiaus grupių visuomenės atstovų.

2017-ieji yra reikšmingi Lietuvos sportui. Prieš 85 metus buvo priimtas pirmas Lietuvos kūno kultūros ir sporto įstatymas, įsteigta pirmoji valstybinė sporto valdymo institucija – Kūno kultūros rūmai. Be to, 1937 metais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė iškovojo Europos čempionų vardus.

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰