Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Startuoja atvirų nemokamų paskaitų ciklas apie emocinę sveikatą - kviečiame į pirmąją paskaitą (Vilnius)

Startuoja atvirų nemokamų paskaitų ciklas apie emocinę sveikatą - kviečiame į pirmąją paskaitą (Vilnius)

Visuomenėje yra įprasta manyti, kad sveikata yra gera savijauta, kai niekuo nesergame ir nesiskundžiame, valgome sveiką maistą, sportuojame ar kitaip sveikai gyvename. Tai yra tiesa, tačiau reikia prisiminti, kad sveikata apima ir dar vieną labai svarbų aspektą – žmogaus psichiką.

Psichikos (arba emocinė, dvasinė) sveikata yra nei kiek ne mažiau svarbi nei fizinė sveikata todėl, kad būtina gerai jaustis, adekvačiai reaguoti į susidariusias situacijas, spręsti kylančius sunkumus tam, kad galėtume sakyti „aš esu sveikas“.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, siekdamas didinti visuomenės psichikos sveikatos raštingumą, parodant, kokią svarbią vietą žmogaus gyvenime užima psichikos sveikata, ir siekiant sumažinti neigiamą visuomenės nusistatymą psichikos sveikatos klausimais, antrus metus iš eilės kviečia Vilniaus miesto gyventojus dalyvauti atvirų paskaitų cikle, kurio metu bus kalbama apie tai, kokią vietą žmogaus gyvenime užima emocijos ir jausmai, ką daryti su kylančiu stresu, nerimu ir pykčiu, kaip atskirti, kada bloga nuotaika yra tiesiog bloga nuotaika, o kada – liga, ir daug kitų įdomių dalykų.

Numatomos paskaitų temos:
– Kaip atpažinti ir įveikti depresiją?
– Depresija: kaip padėti artimajam?
– Kai ašaros į žemę kris, kas mane paguos? Apie psichologus, psichiatrus ir psichoterapeutus.
– Ką daryti, iškilus savižudybės pavojui? Pagrindinės pagalbos gairės.
– Emocinis intelektas: kas tai ir kaip tai veikia mano gyvenimo kokybę?
– Kaip ir ką galiu laimėti iš savo pykčio ir susierzinimo?
– Kaip valdyti stresą ir nerimą?
– Harmoningi santykiai ir pažeidžiamumas.
– Suvagyti jausmai: kaip emocijas valdome maistu?
– (Ne)matoma (ne)patirtis: kaip vaikystės įvykiai ar trūkumai veikia mūsų šiandieną?

Š. m. kovo 30 dieną 18 valandą kviečiame į pirmąją atvirų paskaitų ciklo paskaitą, kurią ves lektorius Antanas Mockus, Depresijos gydymo centro įkūrėjas ir klinikinis psichologas.

Paskaitos tema: „Kaip atpažinti ir įveikti depresiją?“

Lektorius sako: „Šioje paskaitoje noriu su jumis pasidalinti savo, kaip klinikinio psichologo, supratimu apie depresiją, kaip ją atpažinti ir įveikti. Šis supratimas remiasi tiek teorinėmis, mokslu grįstomis žiniomis, tiek 10-ies metų profesine praktika.“

Išklausę šią paskaitą turėsite aiškesnį ir tikslesnį supratimą apie depresiją, galėsite atpažinti depresijos požymius, bus aiškiau, kada ir kur patiems kreiptis ar kitus nukreipti tinkamos pagalbos, sužinosite kokie yra veiksmingi depresijos gydymo būdai ir kaip galima sau padėti, siekiant geresnės nuotaikos.

Paskaitos trukmė: 1 val. Po jos dar skirsime šiek tiek laiko Jūsų klausimams-atsakymams.

Paskaita vyks adresu: Lietuvos „ŽINIJOS“ draugija, Vilniaus g. 22, Vilnius.

Dėmesio! Dalyvių skaičius yra ribotas, todėl vykdoma išankstinė registracija el. paštu: martyna.milieskaite@vvsb.lt, nurodant savo vardą, pavardę ir telefono numerį. Būtinai sulaukite registracijos patvirtinimo, prieš atvykdami į paskaitą.

Paskaita yra nemokama. Kviečiame dalyvauti!


Informaciją parengė:
Martyna Milieškaitė
Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė
Vilniaus visuomenės sveikatos biuras
Tel. 8 5 234 02 35, 8 6 521 0707
El. p. martyna.milieskaite@vvsb.lt

http://www.vvsb.lt/startuoja-atviru-paskaitu-ciklas-apie-emocine-sveikata-kvieciame-i-pirmaja-paskaita/


Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰