Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pasveikino programos „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai!“ dalyvius

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pasveikino programos „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai!“ dalyvius

Sausio 24 d. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pasveikino programos „Renkuosi mokyti!“ naujo projekto „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai!“ dalyvius. Šiemet programa atsinaujina, išplečiama, labiau akcentuojami realūs pokyčiai mokyklose.  

Ministrė pabrėžė, kad, norint pokyčių, į mokyklas turi ateiti patys geriausi – kūrybingi, atsakingi, aktyvūs mokytojai. Todėl šis projektas, pritraukiantis į mokyklas jaunus, energingus, iniciatyvius žmones, dabartinei mokyklai labai reikalingas. Sveikindama projekto sumanytojus ir dalyvius, ministrė J. Petrauskienė patikino, kad mokytojai, jų profesionalumas, jų darbo sąlygos yra šios Vyriausybės prioritetas.  

Švietimo ir mokslo ministerija planuoja pokyčius mokytojų atlyginimų, rengimo, kvalifikacijos tobulinimo srityse. Dabar rengiamas naujo – etatinio – mokytojų darbo apmokėjimo modelis, svarstomi keli modeliai. Etatinis darbo apmokėjimas, kai atlyginimas bus skaičiuojamas nebe už kiekvieną pamoką, o už fiksuotas darbo valandas, mokytojams suteiktų daugiau stabilumo ir saugumo, atlyginimas nesvyruotų, priklausomai nuo kiekvienos pamokos.

Apie programą „Renkuosi mokyti!“. „Mokyklų tobulinimo centro“ programa, išbandyta Lietuvoje ir besiremianti tarptautine patirtimi, sukūrė jaunų mokytojų pritraukimo, atrankos ir profesinės pagalbos modelį, kuris įgyvendinamas bendradarbiaujant švietimui ir verslui. Jauni žmonės, pasirinkę dalyvauti programoje, yra tam parengiami ir dvejus metus dirba mokytojais.

Nuo 2008 metų pagal „Renkuosi mokyti!“ programą apie 40-yje Lietuvos mokyklų dirbo beveik 100 jaunų žmonių. Du trečdaliai iš jų lieka mokykloje dirbti toliau.

Nauja mokytojų atranka jau prasidėjo, anketą galima užpildyti interneto svetainėje http://www.renkuosimokyti.lt/. Nauji mokytojai atrinktose mokyklose (planuojama, kad jų bus 30) pradės dirbti nuo rugsėjo mėn.

Daugiau informacijos apie programą:

http://www.renkuosimokyti.lt/.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 219 1197
El. p. info@smm.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰