Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Švietimo parodoje – daugiau kaip 70 renginių mokytojams ir mokyklų vadovams

Švietimo parodoje – daugiau kaip 70 renginių mokytojams ir mokyklų vadovams

Balandžio 12–13 d. Radviliškio Vinco Kudirkos pagrindinėje mokykloje (Radvilų g. 6, Radviliškis) vyks švietimo paroda „Sužinokime. Tobulėkime. Veikime“. Parodą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija ir Ugdymo plėtotės centras, bendradarbiaudami su šio rajono savivaldybe, Švietimo ir sporto paslaugų centru ir Vinco Kudirkos pagrindine mokykla.

Parodos lankytojų laukia daugiau kaip 70 renginių. Mokytojai ves aktualius praktinius seminarus kolegoms, pvz., „Kaip išmanieji įrenginiai gali padėti organizuoti mokymosi bendradarbiaujant veiklą?“, „Kaip pamoką paversti pasaka, motyvuojančia sėkmei?“, „Individualios mokinių pažangos stebėsenos sistema“ ir kt., dalinsis įžvalgomis, remdamiesi savo darbo patirtimi.

Įvairius seminarus, pvz., „Kalbinis ir dalykinis raštingumas: skaitymo strategijų specifika“, „Savivaldus ir personalizuotas ugdymasis: kaip išmokyti vaikus valdyti savo mokymąsi“, ves ir švietimo srityje dirbantys mokslininkai. Įmonės rengia praktinius užsiėmimus apie geografinę informacijos sistemą (UAB „Hnit-Baltic“), įrankius pamokoms planuoti (AB „Telia Lietuva“), automatizuotą mokymo(si) rezultatų analizę (UAB „E. mokykla”) ir kt.

Nors dauguma parodos renginių skirti mokytojams, bus ir specifinių, skirtų mokyklų vadovams. Bus pristatytas drąsus požiūris į mokyklos strateginį planavimą („Apie vadybą ir lyderystę: strateginis planavimas – prãsmės ar beprasmybės?“), dalijamasi įžvalgomis apie aktualumo neprarandantį ugdymo rezultatų gerinimą („Mokinių pasiekimų gerinimas, pasinaudojant bendrųjų ugdymo planų galimybėmis“).

Mokyklų vadovų ir mokytojų įsitraukimo tikimasi renginyje „Ugdymo turinio atnaujinimas. Kodėl? Ką? Kaip?“.

Parodos lankytojai taip pat galės susipažinti su „Baltų lankų“ vadovėliais, išbandyti „Gudragalvio“, „Labochemos LT“, Lietuvos šachmatų mokyklos, „Mokslo technologijų“ ir kitų bendrovių siūlomas mokymo priemones, įrangą, pabendrauti su jų atstovais. Parodoje veiks ir neformaliojo švietimo bei kultūros įstaigų stendai.

Parodos lankymas nemokamas, į renginius užsiregistruoti iš anksto nereikia. Pažymos dėl dalyvavimo parodoje bus išduodamos tiems lankytojams, kurie turi vartotojo paskyrą informacinėje sistemoje „Ugdymo sodas“.

Parodos programa https://regionine.ugdome.lt/.

Švietimo ir mokslo ministerijos
Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 219 1197
El. paštas info@smm.lt

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰