Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

Vilniaus mokyklose - savisaugos įgūdžių formavimo užsiėmimai

Vilniaus mokyklose - savisaugos įgūdžių formavimo užsiėmimai

Vaikų sužalojimai buvo ir išlieka didelė problema – jie dažnai patiria traumų. Pagrindinės priežastys, dėl ko vaikai patiria sužalojimus, yra rizikingas jų elgesys, nemokėjimas priimti tinkamų sprendimų, netinkamai naudojamasi įvairia įranga, prastas fizinis pasirengimas, trūksta žinių apie saugų elgesį. Paaugliai ir jaunimas nuo 12 iki 17 metų priklauso didžiausios nelaimingų atsitikimų rizikos grupei. Jie ištroškę nuotykių, labiau pasiduodantys draugų įtakai, sunkiau numatantys veiksmų pasekmes, įsiveliantys į pavojingus nuotykius su narkotikais ir alkoholiu.

Sveikatos specialistai įsitikinę, kad daugumos traumų ir nelaimingų atsitikimų galima išvengti. Kaip tai galėtume padaryti? Labai svarbu kalbėtis su vaikais apie sveiką, saugų judėjimą, sukurti saugią aplinką augančiam vaikui namuose, kieme, mokykloje, darželyje, rodyti patiems pavyzdį bei mokyti vaikus naudotis standartinėmis saugos priemonėmis – šalmais, liemenėmis, kelių, pečių ir alkūnių apsaugomis ir kt.

Savo ruožtu Vilniaus visuomenės sveikatos biuras jau šeštus metus bendrojo ugdymo įstaigose vykdo savisaugos įgūdžių formavimo užsiėmimus 6-12 klasių mokiniams kartu su Mindaugu Balsiu. Lektorius su ta pačia grupė susitinka net du kartus po dvi akademines valandas, vyksta tęstinis darbas. Užsiėmimų metų su mokiniais aptariama, kaip vaikai patys galėtų apsisaugoti nuo galimų susižalojimų ir nelaimių. Aptariamos rizikingos situacijos ir galimos pasekmės, koks elgesys apsaugo nuo traumų mus pačius ir aplinkinius.

Iš viso Vilniaus mieste suplanuotos 94 pamokos, kurias išklausys apie 3 tūkstančiai mokinių.

http://www.vvsb.lt/vilniaus-mokyklose-savisaugos-igudziu-formavimo-uzsiemimai/

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰