Padėkoti Pridėti įstaigą/pedagogą/renginį
BioPapa banner

VU Botanikos sode visuomenei bus atidarytas unikalus žaliasis pastatas

VU Botanikos sode visuomenei bus atidarytas unikalus žaliasis pastatas

Balandžio 22 d. 12.00 val. Vilniaus universiteto Botanikos sode Kairėnuose (Kairėnų g. 43, Vilnius) visuomenei bus atidarytas modernus, ergonomiškas, unikalus žaliojo dizaino statinys.

Statinys išsiskiria ne tik išorės dizainu (išorines sienas puošia žaliosios kolonos), savitais apželdinimo sprendiniais, bet ir daugiafunkciškumu, konstrukcinių bei techninių sprendinių įvairove. Unikalios techninės bei energetinės savybės leidžia statinį naudoti ne tik akademinėms, bet ir kitoms sodo veikloms. Šio pastato rekonstrukcija – išskirtinis pavyzdys ne tik mūsų šalyje.

Pastato stogą puošia apžvalgos aikštelė su žaliuojančių medžių ir krūmų oaze. Ją galės lankyti visi VU Botanikos sodo svečiai. Žemesniuose aukštuose esančios erdvės švietėjiškai veiklai, darbuotojų kabinetai, laboratorija ir prie jos prisišliejęs šiltnamis aprūpinti modernia įranga, skirta augalų mikrodauginimui, tyrimams, eksperimentams.

Pastato dizaino autoriai – Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Rolando Paleko vadovaujama „Paleko ARCH studija“ (architektai R. Palekas, B. Puzonas, D. Uogintė, A. Palekienė, V. Lingė). Įgyvendinti architekto R. Paleko idėją – apželdinti pastato sienas vertikaliomis žaliosiomis kolonomis – buvo tikras iššūkis ir rangovams – UAB „Rekreacinė statyba“, ir VU Botanikos sodo specialistams. Tokių konstrukcijų analogų Lietuvoje iki šiol nebuvo. Pastato apželdinimo ir daugelis kitų konstrukcinių savybių bei įrenginių taps puikia eksperimentine baze naujoms, inovatyvioms idėjoms kurti ir išbandyti.

Atidarymo proga pastate balandžio 22–23 d. nuo 12 iki 18 val. veiks bonsų paroda.

Kontaktinis asmuo:
dr. D. Ryliškis

VU Botanikos Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas
Tel. +370 614 84353
darius.ryliskis@bs.vu.lt

Renginiai/mokymai: tėvystės įgūdžių, sveikatos stiprinimo, sveikos mitybos, nėščiosioms, santykiai poroje, savęs pažinimas, vaikams, paaugliams, šeimai http://svietimogidas.lt/events.
Atsiliepimai apie mokyklas: http://svietimogidas.lt/schools
Atsiliepimai apie vaikų darželius: http://svietimogidas.lt/kindergartens
Atsiliepimai apie mokytojus: http://svietimogidas.lt/teachers

Nėra komentarų

Paskutinės padėkos

Ačiū už nuostabias pamokas :D

Noriu padėkoti, nes kiekvieną pamoką jūs mane motyvuojate mokytis ne tik biologija, bet ir kitas įvairias mokslo šakas. Jūs sudominote mokslu kuriuo nemaniau, kad kada nors būsiu susidomėjęs

Rima Ulozienė2023-10-12

Labai kompetetinga mokytoja, puikiai moka prieiti prie vaiko, mano sūnus buvo labai uždaras, bet mokytoją Rimą jis prisileido ir su noru ėjo į darželį. Ilgimės šios nuostabios mokytojos. Sėkmės ir kantrybės darbuose.

Dekinga visaip! Tobula mokytoja

Ačiū Jums už viską, miela MOKYTOJA!🥰